İşçilerin zorlu ramazan mesaisi

Siirt'te bazı iş kollarında çalışanlar, ramazanda da ekmek parası kazanmak için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alarak mesaisini sürdürüyor.

Haberler 15.04.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek sya aldr etmeden ekmek üreten frn çalanlar ile inaat içileri ve çobanlar, zorluklara ramen iftar saatine kadar çalyor.

Frn iletmecisi Talat Arslan, vatandalarn madur olmamas için ramazan aynda vardiyal olarak 24 saat hizmet verdiklerini söyledi.

Frn scaklna ramen vatandalara hizmet ettiklerini dile getiren Aslan, Ramazanda içiler oruçlu olduu için çok yoruluyorlar. Yorulmamza ramen srf vatandalarmz bu ayda madur olmasnlar, scak ekmee ulasnlar diye gece gündüz çalyor ve pide çeitleri çkaryoruz. dedi

35 yllk frnc Abdurrahman Baytekin de frndaki 200 derece scakla ramen oruç tutmaya özen gösterdiklerini bildirdi.

ZORLU RAMAZAN MEAS

Baytekin, geçen yllara oranla ramazan aynn bu yl ilkbahara denk gelmesinden dolay daha serin bir hava olduunu aktararak, unlar kaydetti:

Sabah erken saatlerinde balayarak sahura kadar ekmek, pide ve simit çkaryoruz. Ramazan bu yl serin geçiyor. Ancak frn banda olduumuz için çok etkileniyoruz. çünkü burann scakl 200 dereceyi geçiyor. Geçen yllarda da çok yoruluyorduk, bu yl havalar biraz daha serin geçtii için fazla zorlanmyoruz.

naat içisi Mirza Özer ise kum ve tula tayarak ailesinin rzkn çkardn dile getirerek, Uzun yllar inaatta çalyorum. Birkaç yl öncesine göre bu yl ramazan daha serin geçmesine ramen yine de çalmakta zorlanyoruz. çabuk susuyoruz. Ekmek paras için her türü zorlua katlanyoruz. diye konutu.

Koyunlarn otlatan Hasan Sevim de sabah erken saatlerde ovalarda hayvan otlattklarn belirterek, hava serin olduu için geçen yllara oranla bu yl ramazanda zorlanmadklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git