İşe iade çağrısı

KESK Diyarbakır Şubesi, üyelerinin kamu görevinden ihraç edilmesine başlandığı 677 sayılı KHK’nin çıkarılmasının 5’inci yılında, “KHK’ların işe iadeleri" istendi.

Haberler 23.11.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Diyarbakr ubesi, üyelerinin kamu görevinden ihraç edilmeye baland Olaanüstü Hal (OHAL) kapsamnda çkarlan 677 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 5inci ylnda açklama yapt.

Balar ilçesinde bulunan Kouyolu Park nsan Haklar Ant önünde yaplan açklamada, KHKlar gidecek biz iimize geri döneceiz yazl pankart açld. Sk sk KHKlar gidecek biz kalacaz ve KESKli ihraçlar onurumuzdur sloganlarnn atld eylemde açklama yapan Salk Emekçileri Sendikas (SES) Üyesi Rozerin çatak, 18 yllk AKP iktidarnda Meclisin ilevsizletiini, yargnn adalet deil, adaletsizlik datt bir süreçten geçildiini söyledi.

VATANDALAR FLENYOR

ktidarn 15 Temmuz darbe giriimini frsata çevirdiini dile getiren çatak, bu dönemde ilan edilen OHAL uygulamasyla çkarlan KHKlerle 130 bin kamu emekçisinin görevlerinden ihraç edildiini hatrlatt ve ihraç dosyalaryla tüm vatandalarnn filediinin göstergesi olduunu söyledi. hraç edilen emekçilerin yerine iktidar ortaklarnn kadrolaryla doldurulduunu sözlerine ekleyen çatak, Kamu kurumlarnda mülakatla ya da açktan atamalarla yaplan ie almlarda donamn ve gerekli özellikler itibariyle uygun olan bavurucular, ariv kayd aratrmas ve güvenlik soruturmas yöntemiyle elenmektedir dedi.

DÜZENLERNN SÜRECEN SANIYORLAR

Liyakatsiz atamalarn, tek parti ve polis devleti uygulamalarnn derhal sonlandrlmas gerektiini ifade eden çatak, 12 Eylül, 28 ubat generalleri gibi kurduklar düzenin bin yl süreceini sanmaktadrlar. Oysa eminiz ki iktidar ve onun atad komisyon, tüm bu yaananlarn hesabn vicdanen olmasa da hukuken er ya da geç verecektir. KESKliler dün olduu gibi bugün de iktidar politikalarna biat etmeyecek, boyun emeyecektir ifadelerini kuland.

E ADE çARISI

OHAL lemlerini nceleme Komisyonunun derhal lavedilmesi gerektiini söyleyen çatak, Haklarnda memuriyeti engelleyen, herhangi bir yarg karar bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu emekçileri, bütün haklaryla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidir. Hukuksuz ihraçlardan dolay madur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi kayplar karlanmaldr. Bunlar gerçekleinceye kadar mücadele etmeye devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git