İşkence iddiaları!

Van’da gözaltına alınıp işkence edildikleri ve helikopterden atıldıkları öne sürülen Osman Şiban ile Servet Turgut’un, durumu Meclis gündemine taşındı.

Haberler 22.09.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann çatak ilçesinde operasyona çkan askerler tarafndan 11 Eylülde gözaltna alnan ve 2 gün sonra Van Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesinin youn bakm ünitesinde olduklar öne sürülen 8 çocuk babas Osman iban (50) ve 7 çocuk babas Servet Turgutun (55) helikopterden atldklar hastane raporunde yer ald iddias, meclise taand.

Hafza kayb yaayan Osman iban önceki gün taburcu edilirken Servet Turgutun youn bakmda yaam mücadelesi vermeye devam ediyor. Konuya ilikin yetkili kurum ve kiilerden bir açklama yaplmazken Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Tayyip Temel verdii soru önergesi ile konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) gündemine tad.

AçIKLIA KAVUTURULMALI

çileri Bakan Süleyman Soylunun yantlamas istemiyle Meclis Bakanlna önerge veren HDP Van Milletvekili Tayip Temel, yaananlara dair u sorular yöneltti:

* Osman iban ve Servet Turgut adl yurttalar gözaltna alnmlar mdr? Gözaltna alnmlarsa nereye götürülmülerdir?

* Osman iban ve Servet Turgutun helikopterden atldklar iddias doru mudur? Söz konusu iddia doru ise Osman iban ve Servet Turgutu helikopterden atan ahs/ahslar kimlerdir? Bu ahs/ahslar hakknda bir soruturma balatlm mdr?

* Osman iban ve Servet Turgut Van Eitim ve Aratrma hastanesine kim ya da kimler tarafndan getirilmilerdir?

* Söz konusu iddia doru ise ikencenin bir insanlk suçu olmas hasebiyle Osman iban ve Servet Turgut adl sivil yurttalara ikence yaplarak helikopterden atlmalar iddiasna ilikin açklamay kamuoyuna ne zaman yapacaksnz?

* 2001-2020 yllar arasnda kaç sivil yurttaa ikence yapld hastane raporu ile belgelenmitir?

Ana Sayfaya Git