İşkenceli İnfaza İyi Hal İndirimi!

Kız kardeşine 1 hafta işkence edip, elektrik vererek öldüren sanığa 'iyi hal' indirimi

Haberler 26.11.2017 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda erkeklerle telefonla görütüünü öne sürdüü kz kardei 16 yandaki Amine Demirtaa 1 hafta boyunca pense, tahta ve plastik sopalarla ikence eden, daha sonra vücuduna su döküp, elektrik vererek öldüren 29 yandaki Kasm Demirtan Eziyet çektirerek kardei kasten öldürme suçundan yarglanmas tamamland. Kasm Demirta önce arlatrlm ömür boyu hapis cezas veren Batman 2nci Ar Ceza Mahkemesi, sann yarglama sürecindeki davranlar ve gösterdii pimanl iyi hal nedeni sayarak, cezay ömür boyu hapis cezasna indirdi.

Ayn dosyada yarglanan anne Adalet ve baba Mehmet Mahsum Demirtan ise beraatlerine karar verildi. Batman Barosu Kadn Haklar Komisyonu karara kar Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine istinaf bavurusu yapt.

YARGILAMANIN SÜREC

Batmanda 31 Temmuz 2016 günü 112 Acile yaplan ihbarda, Huzur Mahallesindeki bir evde yaral bir kadn olduu bildirildi. Bölgeye giden salk ekibi, Amine Demirtan öldüünü belirledi. Yaplan incelemede, genç kzn vücudunda mor, sar ve yeil renklerde çok sayda darp izi ile kesik, kemik krklar olduu ve elektrik verilerek öldürüldüü saptand. çarlan polis ekiplerinin yapt incelemede evde elektrik akm vermeye yarayan üçlü priz, kablo parçalar, metal parças, pense, cmbz, pet ie, kova, slak bez ve 90 santimlik tahta sopa bulundu. Yaplan otopside, Aminenin srt ve kalçasnda yaygn ekilde sopa darbelerine bal bir haftalk yaralar, kabuk tutmu yara izleri, kol kemiklerinde krk, göüste yara syrklar, sol diz ve bacanda kemie kadar uzanan kesikler, aln bölgesinde yaralanma ve yrtk tespit edildi. Kzn cenazesi, otopsinin ardndan defnedilirken, olayla ilgili aratrma balatld. fadesi alnan kzn kardei C.D., aabeyi Kasmn, Aminenin baka erkeklerle görütüünü öne sürüp, telefon ve ifresini istedii, ablasnn vermemesi üzerine de tahta sopa ile onu dövdüünü söyledi. C.D., babasnn aabeyine, Amineyi döverken bana vurmamasn, annesinin de fazla dövmemesini söylediini anlatt. C.D., odaya baktnda aabeyi Kasmn, bir ucunu sivrilttii prize takl kabloyu Aminenin dizine dedirdiini söyledi.

1 HAFTA KENCE GÖRDÜ

C.D.nin ifadesi üzerine gözaltna alnan genç kzn babas 51 yandaki Mehmet Masum, annesi, 53 yandaki Adalet ve aabeyi Kasm Demirta tutukland. Adli Tptan alnan raporda, Aminenin vücudunda beden travmasna bal yumuak doku zedelenmesi, iki kolunun önlerinde krklar ve beyin kanamas tespit edildi, kzn ölümünün vücuduna elektrik verilmesinden kaynakland belirtildi. Raporda, Aminenin vücudundaki yaralanmalarn, olay gününe kadar olan bir haftalk süreçte olutuunun tespit edildii ifade edildi.

SAVCI: BACAKLARINA ELEKTRK VEREREK ÖLDÜRDÜ

Soruturmay tamamlayan savclk, anne Adalet ve baba Mehmet Masum Demirta hakknda crai davrana edeer ihmali davranla eziyet çektirerek alt soyu kasten öldürme suçundan 20 yldan 25 yla kadar, aabey Kasm Demirta hakknda ise Eziyet çektirerek kardei öldürme suçundan arlatrlm ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazrlad. Soruturma sürecinde, tutuklu baba ve anne ise 4 ay sonra tahliye edildi. ddianamede, Aminenin bir hafta boyunca ald darbelerle eziyet çekerek öldüünü belirten savc, Kasm Demirtan erkeklerle telefonla görütüünü örendii kardeini, 1 haftalk süreçte kimi zaman elle kimi zaman tekme atarak kimi zaman da tahta ve plastik sopalarla ba bölgesi dahil olmak üzere vücudunun bir çok yerinden darp ettiini vurgulad. üphelinin bir ucunu prize takt kablonun metal ksmn genç kzn bacaklarna dedirerek elektrik verdiini ifade eden savc, Amine Demirtan eziyet çektirilerek öldürüldüünü kaydetti.

TEKME, TOKAT, TAHTA SOPA VE PLASTKLE VURDUM

Kasm Demirta iddianameye yansyan ifadesinde kardeinin telefonla erkeklerle görütüünü duyduunu söyleyerek, öyle dedi:

Telefonu istedim. Sürekli inkar etmesi nedeniyle sinirlendim. Vücudunun farkl yerlerine ve bana birçok kez tekme, tokat, tahta sopa ve plastikle vurdum. Ne kadar kendisini dövsem sonuç alamayacam anladm. En son korkutmak için bir ucunu prize taktm kablonun ucunu 5-6 kez diz altlarna ve bacaklarna dedirdim. Korksun diye önce slattm, sonra bir kablo parças ile elektrik vermek istedim. Kablonun bir ucunu yerdeki prize, dier ucunu ayaklarna tuttum. 5-6 kez ksa süreli elektrik verip, çekiyordum. Baylma numaras yaptn düündüm.

SU DÖKTÜM, AYILMAYINCA ELEKTRK VERDM

ddianamenin kabulünün ardndan sanklar Kasm Demirtan tutuklu, Adalet ve Mehmet Masum Demirtan tutuksuz yarglamas Batman 2nci Ar Ceza Mahkemesinde yapld. lk durumada, Batman Barosu Kadn Haklar Komisyonu, Aile ve Sosyal Politakalar Bakanl ile Türkiye Barolar Birliinin davaya katlm talepleri kabul edildi. fadesinde kardeini dövdüünü kabul eden Kasm Demirta, unlar söyledi:

Kardeimi canavarca hisle öldürmedim. Facebook hesabma kardeimle ilgili mesaj geliyordu. Kardeime telefon kullanp kullanmadn sordum. Sürekli evden kaçyordu, psikolojisi bozuktu. Mesajlarda kardeimin bakalaryla ilikiye girdiini söylüyorlard. Karde katili deilim. Mesajlar psikolojimi bozdu. Amineye telefon kullandn bildiimi söyledim. Kendisine karamayacam söyledi. Amine kapal olmasna ramen bana gönderilen mesajlarda açk saçk fotoraf vard. Fotorafn ona ait olduunu gördüm. Fotoraf ve mesajlar Amineye gösterdim. Yalan söyleyince tokat attm. Hakaret edince sopa ile kalça ve baldrna birkaç dakika vurdum. Kapy kilitlemitim. Sonra yataklarn arasndan telefonu çkard ancak ifresini vermedi. ki tokat atnca ifreyi açt. Mesaj kutularn ifrelemiti. ifreleri isteyince hakaret etti. Kapdan kaçmaya çalrken kayd ve yere dütü. Dütükten sonra sesi kesildi. Aylmas için su döktüm. Aylmaynca prize kablo taktm. Kablonun uçlarn çakmakla yakarak, bakr ksmn ortaya çkardm. Yanmdaki sopaya baladm. Aylmas için parmak uçlarna birkaç kez dokundurdum. Kaynakç olduum için zarar vermeyeceini düündüm. Annem ve eim Aminenin elbiselerini deitirdiler.

O çOCUKTAN HAYIR GÖRMEDM

Anne Adalet Demirta ise öldürülen kznn saçkran hastalna yakalandn ve psikolojisinin bozulduunu ileri sürerek, Kzm 8 kez evden kaçt. Olum dövmü. Benim bundan haberim yoktu. Kzmn baka erkeklerle görütüünü bilmiyorum. Olay günü eve geldiimde Amine yerde yatyordu. Kyafeti slakt, snmas için üstünü deitirdik. Kyafetini çkardmda kollarnda morluk vard. 16 yana kadar o çocuktan hayr görmedim dedi.

Savclk ifadesinde olu Kasm Demirtan Amineyi dövdüünü gördüünü ve srtna ve kafasna vurmamas için uyardn söyleyen baba Mehmet Mahsum Demirta ise mahkeme ifadesinde oluna, kzn dövmesini ya da öldürmesini söylemediini öne sürdü.

Y HAL NDRM

Kararn açklayan mahkeme heyeti, tutuklu sank Kasm Demirtaa, Eziyet çektirerek kardei kar kasten öldürme suçundan arlatrlm ömür boyu hapis cezas verdi. Sann yarglama sürecindeki davranlar ve gösterdii pimanl indirim nedeni sayan mahkeme, yi hal indirimi uygulayarak cezay ömür boyu hapis cezasna indirdi. Mahkeme heyeti, anne Adalet ve baba Mehmet Masum Demirtan ise kesin ve inandrc delil elde edilemediinden beraatlerine hükmetti. Batman Barosu Kadn Haklar Komisyonu, kararn yasaya ve usullere aykr olduu gerekçesiyle Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine istinaf bavurusu yapt.

Ana Sayfaya Git