İslam eşcinselliği haram kılmıştır!

Din İşleri Yüksek Kurulu, İslam'da zinanın ve bütün çeşitleriyle eşcinsel ilişkinin açık ve kesin bir şekilde haram olduğunu vurgulayan bir açıklama yaptı.

Haberler 29.04.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl Din leri Yüksek Kurulunun açklamasnda, zina ve ecinsellik konularndaki tartmalar hakknda bilgilendirme yapld.

Açklamada, Allahn gönderdii bütün peygamberlerin toplumlarna tebli ettikleri mesajlarn ve son din slamn, indirdii hakikatler çerçevesinde vazgeçilmez inanç esaslar, ilkeleri, ibadetleri ve sosyal hayat düzenleyen normatif kurallarnn olduu belirtildi.

slamn, getirdii ilahi hakikatlerle insanln varolusal sorularna cevap veren, insan ve toplum hayatn en uygun biçimde düzenleyen, dünyay insanlk onuruna yarar bir biçimde yaanlr bir yer haline getirmeyi hedefleyen son hak dini olduu kaydedilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

slam, hayat, vicdan, nesli, akl, mal ve çevreyi korumak ve bunlara yönelen tehditleri bertaraf etmek için temel kurallar getirmi ve müntesiplerinden bu kurallara tam bir duyarllkla uymalarn istemitir. Gayrimeru cinsel ilikilerin her türü ve biçimini günah sayp yasaklamak da söz konusu ilke ve kurallar çerçevesinde bir yaklamdr. Bu yaklam, Kuran- Kerimden önceki kutsal kitaplar olan Tevrat ve ncilde de aynen vurgulanmtr.

slam dininin, cinsel hayatn ancak evlenmeleri helal olan bir erkekle bir kadn arasndaki nikah akdine dayanan evlilik ile söz konusu olabileceini açk ve kesin bir ekilde bildirdiine iaret edilen açklamada, bunun dndaki cinsel ilikilerin zina olarak nitelendirildiine dikkat çekildi.

Zinann Allah katnda son derece çirkin bir i ve çok kötü bir yol olarak kabul edildii ve Kuran- Kerimden önceki kutsal kitaplarda da yasakland yinelenen açklamada, unlar kaydedildi:

Toplumun çekirdeini oluturan ve onun geleceini belirleyen aile kurumunu tehdit eden en büyük tehlikelerden biri olan ve toplumsal düzenin bozulmasna, nesillerin ziyan olmasna, insana mahsus bir erdem olan haya duygusunun yitirilmesine ve birçok hastaln ortaya çkmasna sebep olan zina hakknda Yüce Allah onun son derece çirkin bir i ve çok kötü bir yol olduunu beyan edip, bu suçun ilenmesi öyle dursun, yanna bile yaklalmamas talimatn vermitir. Ayn hüküm Kurandan önceki kutsal kitaplarda da yer alm, bu suçu ileyenlere ar cezalar verilecei beyan edilmitir.

- Allah insann ftratna aykr her fiili yasaklamtr

Ecinsellik hakknda da bilgilendirmenin yapld açklamada, slam dininin zinann yan sra bütün çeitleriyle ecinsellii de yasaklad vurgulanarak, slam, zinann yan sra bütün çeitleriyle ecinsellii de açkça yasaklamtr. Kuran- Kerimde ecinsel ilikinin çok çirkin bir fiil olduu ve Allahn koyduu snrlar çinemek anlamna geldii açk ve kesin bir ekilde ortaya konmutur bilgisi paylald.

nsan ftrat ile slam arasnda bir uyum olduu, dinin insann ftratna aykr bir emir ve yasak içermeyecei de belirtilen açklamada,

Gerek zinann gerekse ecinselliin yasaklanmasndaki en önemli hikmet, evliliin ve aile olmann meru klnmasndaki hikmetle ayndr. O da yaratl kodlarna uygun nezih ve meru bir cinsel hayat yaanmas ve insan neslinin salkl bir ekilde devamnn salanmasdr. Allah Teala, insann ftratna yani yaratl gerei sahip olduu bedensel ve ruhsal öze aykr her fiili yasaklamtr. denildi.

- Nefret söylemi iddialarna cevap

Diyanetin açklamasnda, kurumun ve Din leri Yüksek Kurulunun Anayasal bir kurum olduu ve dini konularda en yüksek karar ve danma organ olduu da ifade edildi.

Daha önce ecinsellik konusundaki tartmalara atf yaplan ve kurumun slam dininin temel ilkeleri, kurallar ve amaçlar konusunda halk aydnlatmaya devam edecei bildirilen açklamada, öyle denildi:

Anayasal bir kurum olan Diyanet leri Bakanl ve Bakanln dini konularda en yüksek karar ve danma organ olan Din leri Yüksek Kurulu, ilgili kanunda belirtildii üzere din konusunda toplumu aydnlatmak ve slam dininin temel kaynaklar ve metodolojisi nda topluma sahih dini bilgiyi ulatrmakla görevlendirilmitir. Bu sorumluluun bir gerei olarak her türlü gayrimeru cinsel ilikinin dinen büyük bir günah olduunun açklanmasn, nefret söylemi üretmekle veya ayrmclkla nitelemek, son derece haksz ve sorumsuz bir davrantr. Kald ki böyle bir söylem, bütün insanla gönderilen son din slamn kendisini, bu dinin kitab Kuran ve peygamberi Hazreti Muhammedi nefretin kayna olarak göstermek olduundan büyük bir vebaldir. Ayn zamanda halkmzn benimsedii dini ve manevi deerleri aalamak anlamna gelmektedir.

Ana Sayfaya Git