İsot festivali başlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek 'İsot Festivali' tarlada isot hasadıyla başlıyor. Etkinliklerle ilgili tüm detayların gözden geçirildiğini belirten Başkan Nihat Çiftçi, vatandaşları festivale davet etti.

Haberler 16.09.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl ilki düzenlenecek sot Festivali için hazrlklar tamamland. anlurfa müziinin de yanstlaca festival 16-23 Eylül ile 7-8 Ekim tarihleri arasnda yaplacak. Damak tadyla anlurfa mutfann vazgeçilmezleri arasnda yer alan Urfa sotu için anlurfa Büyükehir Belediyesi tarafndan kentte ilk kez sot Festivali düzenlenecek. Festival 16 Eylül Cumartesi Ksas Mahallesinde yaplacak olan isot hasad ile start alacak.

kinci buluma 23 eylül

Festival kapsamnda 23 Eylül tarihindeki ikinci buluma Tarladan Sofraya sot Serüveni konulu etkinlik ile devam edecek. Mutfak Müzesinde yaplacak programda isotun tarladan sofraya kadar uzanan yolculuu katlmclara tantlacak.

Üçüncü buluma 7 ekim

Bir çok etkinlii halka sunacak Büyükehir Belediyesinin sot Festivali programnn üçüncü bulumas ise 7 Ekim tarihinde saat 11.00de Ulu Caminin önünden balayarak Barutçu Hanna kadar sürecek kortej yürüyüü ile balayacak. Yürüyüün son dura Barutçu Hannda Tarladan Sofraya sot Serüveni adl fotoraf sergisi davetlilerin beenisine sunulacak. Ayn adreste Sedat Anarn konseri ile sürecek etkinlikler, saat 14.30da Büyükehir Belediyesi bünyesindeki Cumhuriyet Tesislerinde devam edecek. Birbirinden lezzetli ve yöresel isot yemeklerinin tantmnn yaplaca festivalin dier dura akam saat 16.45de Mutfak Müzesinde Acnn En Tatls sot Yarmas ile renkli görüntüleri ayn çat altnda buluturacak. Dolu dolu geçecek festivalin 7 Ekim tarihindeki son program ise akam saat 20.00de anlurfa Müzesi önünde düzenlenecek. Bu adresteki etkinlikte ise anlurfal sanatçlar Ferhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar sevenleri ile buluacak. Gece, havai fiek gösterileri ile sona erecek.

Dördüncü buluma 8 ekim

Festivalin bu yl ki son buluma tarihi olan 8 Ekimde ise bu kez çiköfte yarmas düzenlenecek. Sakbn Kökü ve Hamarat Eller çarsnda düzenlenecek yarmada dereceye girenlere ödülleri verilecek. Son günkü bulumada akam saat 20.00de yine birbirinden deerli sanatçlarn konserleri yer alacak. Sanatçlar Ak Sefai, Münevver Özdemir ile Mahmut Tuncer, sevenlerine unutulmaz bir gece yaatacak.

Ana Sayfaya Git