İşportacıdaki maskeye dikkat

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı Mehmet Narin, vatandaşlara maske kullanımı konusunda uyarılarda bulunarak, "Semt pazarlarında satılan, hijyenik olmayan ortamlarda üretilen maskeler korona virüsten 100 kat daha tehlikelidir" dedi.

Haberler 24.09.2020 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda maske kullanmnn azaldn gözlemlediini belirten i sal ve güvenlii uzman Mehmet Narin, vatandalar doru maske kullanm ve semt pazarlar ile seyyar satclarn tezgahlarnda bulunan maskelere kar vatandalar uyard. Korona virüs salgnnn ilk dönemlerinde maske fiyatlarnn fahi derecede yükseldiini hatrlatan Narin, 50 adet maske bulunan bir kutunun fiyat ortalama 150 liraya kadar çkmt. uanda maske fiyat 20 liraya kadar dütü ama vatandalarn çok fazla kullanmadn gözlemliyoruz diye konutu.

SEYYAR SATICILARDA SATILAN MASKELER SALIIMIZI TEHDT EDYOR

Sahte maske satna da dikkat çeken Narin, Vatandalar maske alaca yerlere dikkat etmesi gerekiyor. uan maalesef pazarda ve seyyar satclarda, nerede üretildii bilinmeyen maskeler satlyor. Bu maskeler bizi brakn virüsten korumay, salmz bile olumsuz etkileyebiliyor, virüs kapmamza neden olabiliyor. çünkü hijyenik bir ortamda üretilmeyen her maske aslnda korona virüsten 100 kat daha tehlikelidir diyebiliriz eklinde konutu.

Vatandalarn maske alrken dikkat etmesi gereken durumlara da deinen Narin, Vatandalarmz maske alrken ful ultrasonik dediimiz kaynak yerlerine dikkat edilmesi lazm. Lastiin üzerinde her hangi bir diki izi görürlerse o maskeyi tercih etmemelerini öneriyoruz. Maskenin 3 katmanl ve burun teline de dikkat etmeleri gerekiyor. Maskenin hijyenik bir ambalajda olacak ekilde almalarn tavsiye ediyoruz. Üzerindeki firmann kaytl ve gerekli belgeye sahip olmasna da dikkat etmeleri gerekiyor. Bunlara dikkat etmezsek salmz tehlikeye düürebiliriz eklinde konutu

Ana Sayfaya Git