Issı’nın cezası onandı

İstinaf Mahkemesi, boşanma aşamasında olan eşi avukat Müzeyyen Boylu’yu öldüren Mesut Issı’ya yerel mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

Haberler 17.12.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 19 Mays 2019da boanma aamasndaki avukat ei Müzeyyen Boyluyu silahla öldüren doktor Mesut Issya Kasten öldürme suçundan verilen arlatrlm müebbet hapis cezas onand.

Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinin Issya Kasten öldürme suçundan verdii arlatrlm müebbet hapis cezasnn ardndan Issnn avukat Kutbettin Odaba, ilk derece mahkemenin verdii kararda, Türk Ceza Kanununda yer alan ceza indirim hükümlerini uygulamad gerekçesiyle, Boylunun avukatlar ise sank Issya tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan arlatrlm müebbet hapis cezas verilmesi için Diyarbakr Bölge Adliye Mahkemesine kararn bozulmas istemiyle istinaf bavurusu yapt.

Yerel mahkemenin 28 Eylülde verdii karar deerlendiren Diyarbakr Bölge Adliye Mahkemesi 1inci Ceza Dairesi, ilk derece mahkemenin kararnda bir isabetsizlik bulunmadn belirterek, itiraz bavurularn reddetti.

TWTTERDEN DUYURDULAR

Boylunun öldürülmesinin ardndan kadn avukatlarn twitterda açt Müzeyyen Boylu için adalet adl hesapta kararn bozulduunu duyuruldu. Anonim hesaptan yaplan açklamada, Müzeyyen Boylu faili Mesut Iss hakknda verilen arlatrlm müebbet hapis cezas Diyarbakr Bölge Adliye Mahkemesi 1inci Ceza Dairesi tarafndan onand diye belirtildi.

NE OLMUTU?

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde, 20 Eylül 2019 tarihinde Mesut Iss ile boanma aamasnda olan Müzeyyen Boylu, çocuklarn okuldan almaya gitti. Okul önüne gelen Iss burada karlat Boyluya, silahla ate etti. Boylu, vücuduna isabet eden 11 kurunla olay yerinde yaamn yitirdi.

CANAVARCA HSLE ÖLDÜRMEDEN CEZA STEDLER

Bir süre saklandktan sonra teslim olan Iss hakknda, tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan arlatrlm müebbet hapis istemiyle iddianame hazrland. Karar durumasnda Aile, çalma Sosyal Hizmetler Bakanl avukat Remzi Atalay ve Müzeyyen Boylunun ailesinin avukatlar sank Issnn iddianamede geçen tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan cezalandrlmasn talep etti. 28 Eylül 2020de karara balanan dosyada mahkeme, Issya Kasten öldürme suçundan arlatrlm müebbet hapis cezas verdi.

Ana Sayfaya Git