İstanbul felç oldu

Esenyurt'ta bir derenin taşması sonucu bazı bölgelerde ev ve iş yerlerini su bastı, birçok araç su altında kaldı

Haberler 24.06.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentin Anadolu ve Avrupa yakalarndaki baz ilçelerde saanak ve gök gürültülü saanak devam ediyor. Baz bölgelerde ise dolu etkili oluyor.

Ya nedeniyle ana arterlerde trafik younlarken, kent genelinde trafik younluu BB Trafik verilerine göre saat 18.00 itibaryla yüzde 45 oldu.

Beiktataki Dolmabahçe Caddesi ile kentin dier ana arterleri ve caddelerinde oluan su birikintileri, trafikte aksamaya yol açt. Baz vatandalar, otobüs duraklarna ve i yerlerinin tentelerinin altna snarak yamurdan korunmaya çalt.

YAMURA HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR

iddetli ya ve rüzgar nedeniyle Ortaköy Dereboyu Caddesindeki Avrupa Birlii (AB) Bakanl stanbul Ofisi önünde bulunan aaç devrilerek mazgallar tkad. Bu nedenle caddede youn su birikintisi olutu. tfaiye ekiplerinin müdahalesiyle devrilen aaç olay yerinden kaldrld.

Ayvansaray ve Halcolu metrobüs duraklarnda ya nedeniyle vatandalar younluk oluturdu. Balat sahilinde balk tutan ve yürüyü yapan vatandalar da yamura hazrlksz yakaland.

Arnavutköy Anadolu Mahallesinde kurulan pazarda sel sular pazar esnafna zor anlar yaatt. Esnaf, mallarn korumak için çeitli önlemlere bavurdu. Baz evlerde ise su basknlar meydana geldi.

HORTUM OLUTU

Ya nedeniyle Büyükçekmece Gölünde oluan hortum ise vatandalarn telefon kameralarna yansd. lçede çok sayda binann çatsnn hortum nedeniyle hasar gördüü dikkati çekti.

çekmeköy Madenler Köprüsünün altnda biriken su nedeniyle trafie kapanan ile yönü, itfaiye ve belediye ekiplerinin tahliye ilemlerinin ardndan trafie açld.

Baz vatandalarn, araçlarn zaman zaman meydana gelen doludan korumak için battaniye, yorgan, karton ve branda gibi çeitli eyalarla örtmeye çalt görüldü.

ESENYURTTA DERE TATI

Esenyurt Pnar Mahallesinde de dere tamas sonucu baz bölgelerde ev ve i yerlerini su bast, birçok araç su altnda kald. Frtna nedeniyle uçan çatlarn üzerine dütüü araçlarda hasar meydana geldi. Baz sürücülerin su basknndan korunmak için araçlarnn üzerine çkt görüldü.

Ayrca itfaiye ekipleri, Esenyurtta su basan bir bodrum katta engelli bir vatandan bulunabilecei bilgisi üzerine evin korkuluklarn keserek kurtarma çalmas balatt.

çatalcada da baz ev ve i yerlerinde su basknlar yaand. lçede oluan hortum nedeniyle baz binalarda hasar meydana geldi. çatalca yolundaki bir dubleks evin çatsnn uçtuu, bahçesindeki aaçlarn koptuu, bahçe çitlerinin devrildii gözlendi. Ayrca, iddetli rüzgar nedeniyle evin önündeki elektrik direi de devrildi.

Öte yandan, Silivri Selimpaada yolda oluan su birikintisi nedeniyle sürücüler zor anlar yaad.

çatalca Yolu Caddesi üzerinde bulunan bir plastik fabrikasnda, hortum nedeniyle büyük hasar meydana geldi. Fabrikann imalathanesi, deposu, sergi ve idari bölümlerinin büyük bölümü hortum nedeniyle kullanlamaz hale geldi. malathanenin çats dalrken, baz üretim makinelerinin yolun kar tarafna uçtuu görüldü.

stanbul Valisi Ali Yerlikaya, stanbulda kuvvetli saanaktan en çok etkilenen Esenyurtta, stanbul Emniyet Müdürü Zafer Akta ve l Jandarma Komutan Nuh Körolu ile incelemelerde bulundu

SU BASKININA KARI BARKAT KURULDU

Kentte etkili olan saanak nedeniyle oluan su birikintisinin otele girmemesi için çaba gösteren yetkili, otelin içindeki hallar rulo yaptrarak binann önüne barikat kurdu.

D-100 karayolu Büyükçekmece mevkisi yan yolu üzerinde bulunan bir otelin çalanlar, otelin içine yamur suyu girmemesi için ilginç bir yönteme bavurdu.

Balarna poet geçiren çalanlar, otelin içindeki hallar rulo yapp yolun kenarna dizerken, otel müdürü de trafii kontrol etti.

Sürücülerin yolun kenarndaki su birikintisinden yava geçmeleri için yaln ayak suyun içine giren otel müdürü Güray Gül, AA muhabirine yapt açklamada, Suyu engellemek için böyle yaptk. Daha önce bamza geldi ama bu kadar deildi. Suyu sçratmamalar için de sürücüleri uyaryorum. dedi.

EN FAZLA YAI ALAN LçELER

stanbul Büyükehir Belediyesi (BB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte en fazla ya alan ilçelerin Ümraniye ve Üsküdar olduunu bildirdi.

AKOMdan yaplan açklamada, Anadolu Yakasnda öle saatlerinde balayan kuvvetli saanan Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinde etkili olduu belirtildi.

Öle saatlerinden itibaren ise il geneline yaylan kuvvetli saanan Boaz çevresinde etkili olduu aktarlan açklamada, saat 14.00 itibaryla metrekareye Ümraniyede 28,9, Üsküdarda 24,8, Eyüpsultanda 20,7, Samandrada 16 ve Silivride 13,7 kilogram ya dütüü kaydedildi.

CAN KAYBI BLGS YOK

Esenyurt Belediye Bakan Kemal Deniz Bozkurt da bölgedeki incelemelerinin ardndan gazetecilere yapt açklamada, yaananlarn çarpk kentlemeden kaynaklandn söyledi.

Geçmi yllarda ranta dayal yaplan imarlama yaplanmadan dolay maalesef vatandalarmz bunun cezasn çekiyorlar. diyen Bozkurt, kendilerine ulam herhangi bir can kayb bilgisi olmadn belirterek, öyle konutu:

imdiye kadar herhangi bir can kayb yok. Bir tane daire var, orayla ilgili bakyor arkadalar. Suriyeli engelli bir vatanda var, üphe duyuyorlar, öyle bir ey var m yok mu bakacaklar. Belediye ekiplerimiz sabaha kadar vatandalarmzla beraber buray temizleyeceiz, tahliyesini yapacaz. Bütün arkadalarmz burada olacaklar. Baz dairelerin kendisi otomatik olarak tahliye edildi. Dierlerinin de tahliyesi devam ediyor. Son daire tahliye edilene kadar burada çalacaklar. tfaiye ekipleri de burada. stanbul Büyükehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi temizlik ve zabta birimleri buradalar. Fen leri ekiplerimiz çalmalara devam edecekler. Ben de gelip çalmalar denetleyeceim.

Ana Sayfaya Git