İstanbul yerine Diyarbakır'a bırakıldı

Dolandırıcılar, yanlarında bir aylık seyahat izni bulunan Pakistan ve Afganistanlı göçmenleri, İstanbul ve Ankara diye Diyarbakır’a getirdi.

Haberler 30.08.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgilere göre, kaçak yollarla Türkiyeye gelen 100 kadar Pakistan ve Afganistanl göçmenler, Ar ve Van illerinde toplanarak merkeze götürüldü. Valilikler tarafndan kendilerine 1 aylk seyahat belgesi verilen göçmenler, Ar ve Van illerinden stanbul ve Ankaraya gitmek için yola koyuldu. Göçmenlerin stanbul ve Ankaraya gideceini örenen bir grup, Afganistan ve Pakistanllara iletiime geçerek kendilerini stanbul ve Ankaraya götüreceklerini iletti. Göçmenlerin cebindeki paralar alan dolandrclar, otobüslere bindirerek yola çkt. Gece yola çkan göçmenler, sabah saatlerinde Diyarbakra geldi. Dolandrclar, stanbul ve Ankara yerine birbirinden haberi olmayan göçmenleri Diyarbakrda indirip kaçt.

Otogar mesken edindiler

Paralar alnp otogar önüne braklan göçmenler, buray mesken edindi. Otobüs firmalarnn kaçak yolcu tamamak için almadklar göçmenler, otogarn bahçesinde uyuyup ihtiyaçlarn gidermeye balad. Kendilerini dolandranlarla irtibata geçen göçmenler, ahslarn gün içerisinde yanlarna geleceklerini, buradan ayrlmamalar gerektiini söyledikleri için otogar etrafnda kaldklarn dile getirdi.

çok az Türkçe bilen Afganistan uyruklu göçmen Mrad Murolu, Vandan Ankaraya gitmek istiyorduk. Biriyle görütük ve bizi Ankaraya götüreceini söyledi. Kendisine para verdik, buraya getirdi bizi. Ankara yerine Diyarbakra geldik. Bizi dolandran kiiyi aradk, bize bekleyin birkaç saat sonra gelip alacaz sizi dediler. Burada Afganistan ve Pakistan uyruklu göçmenler var. stanbul ve Ankara yerine bizi buraya getirdiler. Otobüsler de bizi almyor, geçici belgemiz var, yetkililerden yardm bekliyoruz dedi.

Öte yandan otogar çevresine gelen güvenlik güçleri, göçmenlerin izin belgelerine bakt. Güvenlik güçleri, göçmenlerin seyahat belgesini görmesinin ardndan bölgeden ayrld.

Ana Sayfaya Git