İstanbul'da gözaltına alınan hakimler

Ankara'da hakim ve savcılara yönelik başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen ve İstanbul'daki adliyelerde görevli olduğu tespit edilen 55 hakim savcıdan, 10'u gözaltına alındı

Haberler 02.12.2016 - 16:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütüne yönelik soruturma kapsamnda, örgüte üye olduu iddiasyla hakknda gözalt karar verilen stanbuldaki adliyelerde görev yapan 55 hakim ve savcdan 10u gözaltna alnd.

Ankara Cumhuriyet Basavclnca haklarnda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan gözalt karar verilen 192 hakim ve savcdan 55nin stanbuldaki adliyelerde görevli olduu tespit edildi.

Bu kapsamda, stanbul Adalet Saraynda 23, Küçükçekmece Adliyesinde 5, Gaziosmanpaa Adliyesinde 5, Anadolu Adalet Saraynda 4, Büyükçekmece Adliyesinde 9 ve Bakrköy Adliyesinde görevli 8 üpheli hakim ve savcnn yakalanmas amacyla çalma balatld.

Haklarnda gözalt karar bulunan üphelilerin yakalanmasna yönelik operasyonda, 10 hakim ve savc gözaltna alnd. Operasyon kapsamnda üpheli hakim ve savclarn ikametlerinde ve çalma ofislerinde arama yapld örenildi.

Gözaltna alnan hakimlerden birinin stanbul 14. Ar Ceza Mahkemesinde üye olarak görev yapan Bünyamin Karakan olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git