İstanbul'da güvenlik temeli 'Kalekol' açıldı

Güvenlik merkezi kalekol, İstanbul'da hizmete açıldı. TEM, Özel Tim, Çevik Kuvvet ve asayiş ekiplerinin konuşlandırılacağı bu merkezden, Başakşehir, Avcılar, Küçükçekmece, Esenyurt, Esenler, Bağcılar ve Arnavutköy ilçelerindeki terör ve toplumsal olaylara hızlı müdahale edilmesi hedefleniyor.

Haberler 26.05.2017 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik merkezi kalekol, stanbulda hizmete açld. TEM, Özel Tim, çevik Kuvvet ve asayi ekiplerinin konulandrlaca bu merkezden, Baakehir, Avclar, Küçükçekmece, Esenyurt, Esenler, Baclar ve Arnavutköy ilçelerindeki terör ve toplumsal olaylara hzl müdahale edilmesi hedefleniyor.

stanbul Valisi Vasip ahin, Baakehir Belediye Bakan Mevlüt Uysal ve stanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa çalkan Baakehir ahintepe Mahallesindeki kalekolun açl törenine katld. Törende konuan Vali ahin, nsanlolunun en temel ihtiyac beslenme ihtiyacdr. Onun hemen akabinde güvenlik ihtiyac vardr. Beslenmeden sonra eer güvenliiniz yoksa, sizin o yaamdan beklediiniz kaliteyi ve huzuru bulmanz mümkün deil. Dolaysyla devletin de en önemli görevlerinden birisi, vatandann huzurunu, sükununu ve mutlu yaamasn salamaktr. Bizler de stanbulda bu noktada elimizden gelenin en fazlasn yapmaya çalyoruz dedi.

ARKADALARIMIZ NSAN ÜSTÜ GAYRETLE çALIIYOR

Güvenlik güçlerinin mesai mefhumu gözetmeksizin insan üstü bir gayretle çaltklarn dile getiren Vali ahin, Bizin arkadalarmz hemen hemen dinlenmeye hiç vakit bulamyorlar. Bu helal ho olsun diyoruz. Bizim insanmz eer kendini güvende hissetmiyorsa biz kendimizi vicdanen müsterih sayamayz. Belki çok yoruyoruz; ama neticesinde elde edilen baarlardan ve sizlerin teekkürlerinden dolay o yorgunluk ksa sürede geçiyor ifadesini kulland.

EN ÖNEML MÜCADELE TERÖRLE LGL KISMI

Güvenlik açsndan stanbulla ilgili hayallerinin olduunu belirten Mustafa çalkan ise, Önceliklerimiz var. Birinci önceliimiz terör. En önemli mücadele terörle ilgili ksm. Srasyla devam eden, toplumsal, asayi ve dier olaylar. Ben öyle bir ey hayal ediyorum: vatanda imdat dediinde, yardm istediimde gelebileceimiz en ksa sürede bizim için en kymetli ey. htiyaç duyulduunda polisin yannzda bizim için en önemli kstas diye konutu.

DEMR PARMAKLIKLAR ARDINDA FOTORAF

Konumalarn ardndan kalekolun açl gerçekletirildi. Açln ardndan protokol üyeleri, emniyet mensuplar ve mahalle sakinleri kalekolu gezdi. Bu srada açla gelen çevre sakinleri çocuklaryla demir parmaklklarn arkasna geçip nezarethanede hatra fotoraf çektirdi.

10 METRE YÜKSEKLNDE 2 KULES VAR

Yaklak 3 bin metrekarelik alann üzerine ina edilen kalekolun yüksek duvarlar bulunuyor. Kalekolun çevresini saran bu duvarlarn kalnd 30 santimetre... 10 metre yüksekliinde 2 kulesi olan kalekolun camlar da kurun geçirmez. Kalekolda 5 ofis, 2 yatakhane, çok amaçl kafeterya, dinleme alanlar ve nezarethaneler bulunuyor. dha

Ana Sayfaya Git