İşte dağa kaçırılma

PKK'lı teröristlerin biri işitme engelli iki çocuğu dağa kaçırması gerekçeli kararda anlatıldı

Haberler 23.04.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin emdinli ilçesinde biri engelli 2 çocuu daa kaçrdklar gerekçesiyle yarglanan 4 sana verilen müebbet ve 7 yl 6 aydan 20 yla kadar deien hapis cezalarnn gerekçeli kararnda, sanklarn, PKKl teröristlerin erzak ve dier ihtiyaçlarn karladklar, para karlnda örgüte eleman kazandrmaya çaltklar belirtildi.

Hakkari 1. Ar Ceza Mahkemesince, iitme engelli Zübeyda Koç ve E.çnin daa kaçrlmasyla ilgili R., Y., S.G. ve 18 yandan küçük B.Gye devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak, kiiyi hürriyetinden yoksun brakma suçlarndan verilen hapis cezalarnn gerekçeli karar hazrland.

Van T Tipi Kapal Cezaevi nfaz Kurumunda terör örgütü PKK ile ilgili suçtan tutuklu bulunan 2 kiinin bilgi vermek istemeleri üzerine görüme yapld belirtilen kararda, söz konusu kiilerin, emdinli ilçesi Boazköy bölgesindeki teröristlerin ihtiyaçlarnn sanklar R.. ve Y. nin de aralarnda bulunduu 3 kii tarafndan karlandn, bu ahslarn emdinli merkezde yaayan Zübeyda Koçun Boazköye getirilerek teröristlere teslim edilmesiyle ilgili de balantl olduu bilgisini verdii aktarld.

BAYRAM ALIVER çN EVDEN çIKARMILAR

Ya küçük sank B.Gnin 8 Austos 2013te akrabas olan yüzde 40 engelli Zübeyda Koçu bayram alverii yapmak üzere evden çkararak çar merkezinde sanklarla görütürdüü ifade edilen kararda, u deerlendirmelerde bulunuldu:

Zübeyda Koçun evine gelerek eyalarn toplad, polis uygulama noktasn geçtikten sonra yol üzerinde sanklar tarafndan alnd, sank S.G. tarafndan, sank R.ye ait araçla Boazköye götürüldüü ve kod isimleri çiya ve Roman olan teröristlere teslim edildii anlalmtr. Dinlenen tanklar tarafndan terör örgütü mensuplar tarafndan sanklar R.. ile Y.nin, iki teröristin öldürülmesi olaynda sorumlu tutulduklar, ceza olarak örgüte eleman temini yapmalarnn istendii beyan edilmitir.

PKKLI TERÖRSTLER, ALEY TEHDT ETM

Koç ailesinin, kzlarn aramak için köye gittikleri srada çiya kod isimli örgüt mensubu tarafndan önlerinin kesilerek tehdit edildiine yer verilen kararda, yüzde 40 engeli bulunan Zübeyda Koçu teröristlere teslim eden suça sürüklenen çocuk B.Gnin dier sanklarla itirak halinde olduu kaydedildi.

Sanklarn engelli Zübeyda Koçu rzas olmadan PKK silahl terör örgütüne teslim ettikleri bildirilen kararda, bu eyleminin terör örgütünün ülke genelindeki organik bütünlüü ve toplumdaki etkinlii de nazara alndnda Türk Ceza Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen amaç suçu gerçekletirmeye elverili niteliinde olduunun anlald aktarld.

15 YAINDAN KÜçÜK KIZI PARA KARILIINDA ÖRGÜTE TESLM ETMLER

Sanklardan R.nin 13 Eylül 2014te 15 yandan küçük olan E.çnin örgüte kaçrlmas olaynn sorumlusu olduu vurgulanan kararda, Madur, örgüte 2014 ylnda kaçrlarak katlmnn salandn, 5 yl kaldktan sonra kaçarak teslim olduunu, sank R.nin kendisini para karl örgüt mensuplarna teslim ettiini belirterek san tehis etmitir. Sann eylemine uyan TCKnn 109/1. maddesi gereince suçun ilenmesindeki özellikler, suç konusunun önem ve deeri, sann kast ve amac göz önüne alnarak alt snrdan ayrlmak suretiyle mahkememizce takdir edilen oran üzerinden cezalandrlmtr. denildi.

Hakkari 1. Ar Ceza Mahkemesinde yarglanan sanklardan R.ye devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak, kiiyi hürriyetinden yoksun brakmak suçlarndan müebbet ve 15 yl 2 ay hapis, Y.. ve S.Gye ayn suçlardan müebbet ve 7 yl 6 ay hapis, suça sürüklenen çocuk B.Gye de 20 yl hapis cezas verilmiti.

Hakkarili Esmer Koç, teröristlerce daa kaçrlan kz Zübeyda için Diyarbakr annelerinin HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki eylemine katlmt.

Ana Sayfaya Git