İşte insani ve rahmani duruşumuz!

Dünyanın farklı bölgelerinde yaptıkları yardımlarla herkesin takdirini kazanan Türkiye'deki yardım kuruluşları, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından acıları hafifletmek için seferber oldu.

Haberler 02.11.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Seferihisar ilçesi açklarnda meydana gelen depremin ardndan yaralarn sarlmas için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla balatlan çalmalar hzla devam ediyor.

Bata Cumhurbakan Erdoan olmak üzere TBMM Bakan Mustafa entop, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay ve bakanlar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Bakan Kemal Klçdarolu ile birçok parti lideri, bölgeye gelerek çalmalar yerinde inceleyip, vatandalarn sorunlarn dinledi.

Olayn ardndan devletin tüm kurumlar seferber olurken belediyelerin yan sra Türk Kzlay, AFAD, HH, Deniz Feneri, Beir Dernei, Hayrat gibi çeitli sivil toplum kurulular, depremzedelerin aclarn hafifletmek adna adeta canla bala çalyor.

Günlük 60 bin kiiye scak a ulatrma kapasitesine sahip Türk Kzlay, 17 farkl noktada depremzedelere 3 öün scak yemek çkaryor.

Bayrakl ilçesindeki alanda konulanan ikram araçlar, depremzedelerin yan sra bölgede çalan salk, güvenlik ve arama-kurtarma ekiplerine, scak çay, çorba, kahve, kek gibi ikramlarda bulunuyor.

Enkazda arama kurtarma çalmalarna öncülük eden AFAD ekipleri ise ihtiyac olanlarn barnma sorununa çözüm için çalmalar yürütüyor.

HH, Deniz Feneri, Beir Dernei, Hayrat gibi yardm dernekleri de hem arama kurtarma çalmalarna destek salyor hem de alandakilere yiyecek ve içecek hizmeti sunuyor.

- Gündüz bir noktada çorba datyoruz, akam da iki noktada olacaz

Deniz Feneri Dernei Ege Bölgesi Temsilcisi Recep Kara, tüm zmirlilere geçmi olsun dileklerini iletti.

Deprem bölgesinde çalmalarn sürdürdüklerini dile getiren Kara, lk etapta bin battaniye, onun yan sra hemen tüketilebilir, su, kek, meyve suyu dattk. Hem koronavirüs hem de depremle kar karya kaldk. Bu nedenle maske, kolonya gibi hijyen malzemeleri de dattk. Deprem bölgesindeyiz. Gündüz bir noktada çorba datyoruz akam da iki noktada olacaz. Yine arkadalarmz seyyar olarak çorba datm yapyor. dedi.

Kara, u an 4 ekip, 30 personel ve gönüllülerle deprem bölgesinde faaliyetlerine devam ettiklerini ifade etti.

- Ekiplerimiz su, gda ve battaniye gibi acil yardm malzemeleri datmaya devam ediyor

Hayrat nsani Yardm Dernei Medya Sorumlusu Mehmet Salih Arslan da depremin ilk anndan itibaren ykmlarn olduu bölgelere younlaan ekiplerinin, afetzede vatandalara scak yemek ve battaniye datm gerçekletirdiini anlatt.

Afetzedeler ve arama kurtarma görevlilerinin ihtiyaçlarna cevap vermeye çaltklarn ifade eden Arslan, unlar kaydetti:

Bata zmir bölge temsilciliimiz olmak üzere Denizli, Manisa, Aydn, Balkesir gibi civar illerden de ekiplerimiz deprem bölgesine hareket ederek acil yardm faaliyetlerine destek verdiler. Halen devam eden çalmalarda ekiplerimiz hem görevlilere hem de depremzede vatandalarmza su, gda ve battaniye gibi acil yardm malzemeleri datmaya devam ediyor.

Ana Sayfaya Git