İşte o taziye evi!

Filyasyon ekibinin darbedildiği olayda, taziyenin fotoğrafı ortaya çıktı

Haberler 20.11.2020 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çüngü ilçesinde taziye yapldn yetkililere bildirdii için darbedilen filyasyon ekibinin, güvenlik güçlerine bilgi vermek amacyla gönderdikleri fotoraf ortaya çkt. Fotorafta, onlarca aracn taziye evinin önünde park halinde olduu görüldü.

çüngü Devlet Hastanesi Bahekimi Uzman Doktor Volkan Bahadr, beraberinde Doktor hsan Yüce ve Tekniker brahim Halil Güleli ile birlikte önceki gün bir mahallede filyasyon çalmas gerçekletirdi. Koronavirüs vakasnn bulunduu evden çkan Dr. Bahadr ve beraberindekiler, 500 metre uzaklkta kalabalk bir grup gördü. Taziye olduunu örenen Uzman Doktor Bahadr, yasak olmas nedeniyle bölgeyi fotoraflayp güvenlik güçlerine bildirdi. Daha sonra baka bir koronavirüs vakasna geçen ekibin yolu, taziye sahipleri tarafndan kesildi. Burada araçlarnn kaplar zorlanan salk çalanlar, zorla indirildikten sonra darbedildi. Salkçlar, daha sonra bir yolunu bulup araçlarna binerek olay yerinden hzla uzaklat. Vücutlarna aldklar darbelerle yaralanan ekip, en yakn karakola snd. Salkçlara ilk müdahale yine meslektalar tarafndan yapld. Darp raporu alan ekip, saldrganlardan ikayetçi oldu.

KENDLERNE BASALII DLEDK

Bahekim Bahadr, pandemi sürecinin bandan bu yana çalma arkadalaryla beraber youn bir mesai yürüttüklerini ifade ederek, lçemizde vaka saylarnn art göstermesiyle beraber yine geçtiimiz gün bir koronavirüs vakas filyasyon çalmasn yapmak üzere mahallede bulunuyorduk. Bir hekim, bir salk teknikeri arkadamz vard. Orada çalmamz yürütürken ayn mahallede bize 500 metre mesafede bir taziye düzenlendiini gördük. çok kalabalk bir aland. Pandemi sürecinin bandan biliyorsunuz, taziyelerin yasaklanmas söz konusuydu. Bu durumla ilgili gerekli mercileri bilgilendirmek amacyla görüntü aldm. lgili mercilerle paylatm. Daha sonra bir baka mahallede çalmamz yürüttük. Ayn güzergahtan dönü yoluna geçtiimiz srada o alanda bulunan ahslar tarafndan aracmz durduruldu. Neden ikayet edildiklerini sorguladlar. Daha sonra küfür, tehdit ve hakarete varan yaklamlar oldu. Kendilerine basal diledik. O alandan hzlca uzaklamak isterken aracmz tekrar durduruldu. Kaplar zorland ve açld. Ben ve dier arkadalarm darbedildik. Daha sonra can güvenliimiz açsndan hzlca alandan uzaklama gerei duyduk. En yakn karakola bavurduk diye konutu.

TAZYENN JANDARMAYA BLDRLMES GEREKTN DÜÜNDÜK

çüngü Devlet Hastanesinde salk teknikeri olarak görev yapan brahim Halil Güleli, talihsiz bir olay yaadklarn dile getirerek, unlar kaydetti:

Biz her zamanki gibi filyasyon ilemi için bir mahalleye gittik. Orada bir taziye olduunu gördük. Taziyenin jandarmaya bildirilmesi gerektiini düündük ve bildirdik. Sonra muhtemelen bizim bildirdiimizi örendiler. Biz filyasyon dönüünde yolumuzun kesildiini gördük. Araçtan indirmeye çaltlar. Araçtan zorbalkla indirmeye çaltlar. Bahekimimiz arac oradan uzaklatrmasa daha kötü sonuçlar olabilirdi. Böyle ufak darplarla atlattk ama çok daha kötü sonuç olabilirdi. ikayetçi olduk. Gerekli ilemler inallah yaplr. Bekliyoruz. Biz de olayn takipçisiyiz.

TAZYENN FOTORAFI ORTAYA çIKTI

Bu arada salk çalanlarnn güvenlik güçlerine bilgi vermek amacyla gönderdii taziyenin fotoraf ortaya çkt. Fotorafta, taziye evinin çevresinde onlarca aracn park halinde bulunduu görüldü.

Ana Sayfaya Git