İtikaf için 4 bin 655 cami hazır

Türkiye genelinde 4 bin 655 cami, ramazan ayının en önemli sünnetlerinden itikaf ibadeti için kapılarını açıyor.

Haberler 14.06.2017 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca, ramazan aynn en önemli sünnetlerinden itikaf ibadetini yerine getirmek isteyenler için Türkiye genelinde 4 bin 655 cami hazrland.

Ramazan ayn daha anlaml bir ekilde geçirmek isteyen Müslümanlar, 15 Haziran Perembe günü itikafa girecek.

Allahn rzasn kazanmak için belli bir adab içerisinde kalmak ve ibadetle megul olmak anlamna gelen itikaf ibadeti, ramazann son 10 gününde gerçekletiriliyor. tikafa girenlere mütekif veya akif deniliyor.

Modern hayatn younluu içinde kendisine zaman ayramayan Müslümanlar için bulunmaz bir nimet olarak görülen itikaf ibadeti, ramazann manevi ikliminden yararlanmak ve Kadir Gecesini tam olarak idrak edebilmek adna da önem tayor.

4 bin 655 cami hazr

Diyanet leri Bakanlnca, bu sene ramazanda itikafa girilecek camiler belirlenerek, yurt genelinde 4 bin 655 cami itikafa girmek isteyenler için hazrland.

Ankarada Kocatepe ve Maltepe camileri bata olmak üzere 107 camide, stanbulda da 285 camide itikafa girilebilecek.

Vatandalar, itikaf için hazrlanan camilerin listesine, Diyanet leri Bakanlnn ramazan ay için hazrlad ramazan.diyanet.gov.tr adresinden ulalabilecek.

ramazan.diyanet.gov.tr internet adresinde yer alan cami bilgileri bölümünden ülke, il, ilçe ve faaliyet türü seçimi yaplarak, camilerde gerçekletirilecek bütün faaliyetlere ulalabiliyor.

Ana Sayfaya Git