İtiraflarda bulundu!

Örgütten kaçan turuncu kategorideki terörist yaşadıklarını anlattı

Haberler 29.06.2020 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerinin ikna çalmalar sonucu teslim olan turuncu kategorideki terörist, yaadklarn anlatt.

Alnan bilgiye göre, PKK/KCK-PYD/YPGde faaliyet gösteren örgüt mensuplarnn teslim olmasnn salanmas amacyla yürütülen çalmalar sonuç veriyor. Ailelerin de desteiyle terör örgütünden ikna yoluyla teslim olanlarn says artyor.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerinin ikna çalmalar sonucu bu ay banda teslim olan, çileri Bakanlnn Terörden Arananlar Listesinde turuncu kategoride yer alan Doktor Sipan Amed kod adl R.Y. yaadklarn anlatt.

R.Y, güvenlik güçlerine verdii ifadede, 2012de örgüte katldn ve birçok konuda eitim aldn söyledi.

Örgüt içerisinde farkl eylerin konuulmasna, izlenilmesine, düünülmesine ve tartlmasna izin verilmediini belirten R.Y, Ne verirlerse onu alyorsun. Bu alglarla birçok eye zorlanyorsun. Yllarca bunun etkisi altnda kaldm. Sonradan gözümle gördüüm baz eyleri sorgulamaya baladm. Onlarn söyledii eylerin gerçei yanstmadn ve kandrldmzn farkna vardm. ifadelerini kulland.

Örgütün gerçek yüzünü gördükten ve kandrldn hissettikten sonra kaçmaya karar verdiini belirten R.Y, ifadesinde u bilgileri verdi:

Yllardr insanlar ölüyor, gençler ölüyor. Her yl onlarca insan ölüyor. Bu ölümler, örgütün sözde yöneticileri için artk bir ey ifade etmiyor. Bu yüzden birçok kii örgütten kaçmak istiyor. Örgüt içerisindekiler birçok eyin farkna vard ama dile getiremiyor. Bazlar adm atmaya korkuyor. Bu konuda cesur olmalar gerektiini söylüyorum. Bana çok iyi davrandlar. Her konuda yardmc olunuyor. Bu bataklktan insann çkmas için yardmc oluyorlar, el uzatyorlar. Ben, bu eli gördüm ve faydas olacana inandm için teslim oldum. Yaadm kayglarn, tereddütlerin ve korkularn ne kadar yersiz olduunu gördüm.

NFAZ EDLRSNZ DYE PROPAGANDA YAPILIYOR

Örgütten kaçmak isteyenlere kar Güvenlik güçleri size kötü davranr, infaz edilirsiniz. eklinde propaganda yapldn vurgulayan örgüt mensubu R.Y, ifadesinde unlar kaydetti:

Piman olanlar dahi yllarca cezaevinde tutuluyor gibi bir alg yaratlmak isteniyor. Sözde örgüt yöneticileri, Giderseniz cezaevinden çkamayacaksnz, öldürüleceksiniz. Orada sadece ikence ve dayak var diyerek propaganda yapyor. Bu söylemler batan sona yalan. Burada gördüüm muameleyi baka yerde görmediimi söyleyebilirim.

Ana Sayfaya Git