İyi dersler şoför amca

Taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan "İyi Dersler Şoför Amca" projesi kapsamında bu yıl Amasya, Bartın, Bilecik, Çorum, Erzincan, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Niğde, Rize ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 11 ilde, yaklaşık 6 bin şoföre ve 7 bin öğrenciye erişim hedefleniyor

Haberler 17.02.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamnda devam eden yi Dersler oför Amca projesinde bu yl Amasya, Bartn, Bilecik, çorum, Erzincan, Krkkale, Krehir, Kilis, Nide, Rize ve anlurfa olmak üzere toplam 11 ilde, yaklak 6 bin oföre ve 7 bin örenciye eriim salanacak.

Michelin açklamasna göre, Ulatrma ve Altyap Bakanl, Milli Eitim Bakanl, Jandarma Genel Komutanl, TÜVTÜRK Araç Muayene stasyonlar ve Michelin Lastikleri arasnda imzalanan i birlii protokolüyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamnda 2014 ylnda hayata geçirilen ve tamal eitim sisteminde görevli servis oförlerinin trafik güvenlii, ilk yardm ve iletiim konularnda yetkinliklerini gelitirmeyi amaçlayan yi Dersler oför Amca projesi her geçen yl daha da gelimeye ve etkisini artrmaya devam ediyor.

Proje kapsamnda bu yl Amasya, Bartn, Bilecik, çorum, Erzincan, Krkkale, Krehir, Kilis, Nide, Rize ve anlurfa olmak üzere toplam 11 ilde, yaklak 6 bin oföre ve 7 bin örenciye eriim hedefleniyor.

L MLL ETM MÜDÜRLÜKLERNDEN BRER TEMSLCYE ETM VERLD

Projenin 2020-2021 uygulamalar 28-29 Aralkta online gerçekletirilen formatör eitim semineriyle balad.

Amasya, Bartn, Bilecik, çorum, Erzincan, Krkkale, Krehir, Kilis, Nide, Rize ve anlurfa l Jandarma Komutanlklar ve l Milli Eitim Müdürlüklerinden birer temsilciye toplam 2 gün süren bir eitim verildi.

lgili formatörler 18 Ocak-5 ubat 2021 arasnda kendi illerindeki lçe Mill Eitim Müdürlükleri ve lçe Jandarma Komutanlklarndan birer eitimciye seminer vererek proje uygulamalarna devam ediyorlar. Proje illerindeki oför eitimlerinin mart, örenci eitimlerinin ise mays ay içerisinde gerçekletirilmesi planlanyor.

6 YILDA, 60 LDE, 55 BN OFÖR VE 38 BN ÖRENCYE ERM

Açklamada verilen bilgilere göre, tamal eitim sisteminde örenci tamacl yapan oförlerin trafik güvenlii, ilk yardm ve iletiim becerileri konusunda bilgi ve becerilerini artrarak, bu oförlerin yetkinliklerinin gelitirilmesini salayan proje ile, bugüne kadar 60 ilde, 55 binin üzerinde servis oförü ve 38 binin üzerinde örenciye ulald.

Ana Sayfaya Git