İzdivaç yapıya şafak baskını

MİT ve Diyarbakır polisi, FETÖ'ye yönelik 'izdivaç' dosyası kapsamında 6 ilde düzenlenen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Haberler 03.11.2021 - 01:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkezli 6 ilde, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) izdivaç dosyas kapsamnda düzenlenen operasyonda 8 üpheli gözaltna alnd.

BASAVCILIK SORUTURMASI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn FETÖye yönelik izdivaç dosyas kapsamnda, 2015- 2016 yllarnda yaplacak evliliklere aday gösterilen örgüt üyeleri ile ilgili ByLock yazmalar bulunan kadn örgüt mensuplarnn yakalanmasna yönelik 6 ilde e zamanl operasyon düzenlendi.

MT DESTEKL OPERASYON

MT ve Diyarbakr Emniyet Müdürlüünün ortaklaa düzenledii operasyonda 6 ilde 8 ayr adrese e zamanl baskn yapld. 8 kiinin gözaltna alnd operasyonda, örgüte ait dijital materyaller ele geçirildi. Aralarnda Boaziçi ve Dicle Üniversitesi mezunlarnn da bulunduu üphelilerden 3ünün 15 Temmuz darbe giriimi sonras yurt dna kaçt tespit edildi.

SORUTURMANIN çER

Savcln izdivaç dosyas içeriinde u ifadelere yer verildi: Örgüt mensuplarnn evlenmelerine yönelik sözde izdivaç sorumlularnn yapm olduu ByLock yazmalarnda, evlendirilecek kiilerin boy-kilo gibi fiziksel özelliklerinin yan sra kiilikleri ile ilgili ayrntl bilgilerin verildii görülmütür. Baz yazmalarda ise söz konusu evlendirilecek kiilerin gönüllü bir ekilde bu evlilikleri kabul ettikleri ve örgüte ballklarn Ba kapal olanlar ban açabilir, her türlü fedakarl yapabilir diye belirttikleri tespit edilmitir.

ANKARA MERKEZL

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Basavcl Terör Suçlar Soruturma Bürosunca FETÖ/PDYnin Jandarma Genel Komutanlndaki yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma kapsamnda 6s görevde kamu personeli, aralarnda öretmen, doktor, mühendis, uzman ve akademisyen olarak görev yapm çeitli kamu kurum/kurulularndan ihraç edilmi 57 kii ile 37si özel sektör çalan olmak üzere 100 mahrem imam üpheli hakknda gözalt karar verildi. Ankara Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri, üphelilerin yakalanmasna yönelik Ankara merkezli 40 ilde operasyon balatt. 43 üpheli gözaltna alnrken, dier üphelilerin yakalanmasna yönelik çalmalarn devam ettii belirtildi.

Ana Sayfaya Git