İzmir felç

İzmir’de, gece yarısı başlayan sağanak hayatı felç etti. Çok sayıda dere taştı, bazı evlerde su baskını yaşandı. Sürücüler ve yayalar, yollarda kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte etkili olan sağanak nedeniyle sosyal medya hesabından "Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın” uyarısı yaptı. Valilik de yaptığı açıklamada vatandaşlardan mecbur kalmadıkça acil durumlar dışında trafiğe çıkmamasını istedi. İzmir'de yaşanan sel felaketinde Menderes ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde adı açıklanmayan bir kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Haberler 03.02.2021 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl Meteoroloji Genel Müdürlüünün, zmirde kuvvetli saanak ya ve rüzgar uyarsnn ardndan, gece saanak etkili oldu. Bölgesel olarak yaanan saanak yata, Foçada cadde ve sokaklar sular altnda kalrken, birçok i yeri ve evi su bast. Sanak yan yan sra ilçede fndk büyüklüünde dolu ya aralklarla devam etti. Youn ya ile birlikte, ilçede dereler, derecikler ve logarlar tat. Bar Caddesi, Büyükdeniz Sahili, Reha Midilli Sevgi Yolunun büyük bölümü, Pazaryeri, Büyükdeniz Sevgi caddesi ,Jandarma Komando Okulu önlerinde sokaklar göle döndü. Büyükdeniz sahilinde yükselen deniz, sahille birleti. Deniz ve sel sular birbirine kart. Bölgede çalmalarn aralksz sürdüren belediye ve itfaiye ekipleri sular tahliye ederek olas bir su taknn önlemek için çalmalarn sürdürüyor.

FOçA 30 YILDIR BÖYLE YAI GÖRMED

Foça Belediye Bakan Fatih Gürbüz Foçann 30 yldr bu younlukta bir yamur görmediini , gündüz saatlerinde deniz sularnn yükselmi olmasnn da etkisiyle yamur ve sel sularnn ak hznn dütüünü söyledi. Gürbüz, Foça son 30 yldr böyle ya almad. Dalardan, tepelerden gelen sel sular, denizin yükselmesi sokaklarmzn suyla dolmasna neden oldu. Terminal bölgesinde kaldklar yeri su basan 5 vatandamz Foça Devlet Hastanesine yerletirdik. tfaiye ve belediye ekiplerimiz gerek yollarda ve gerekse su basan ev ve iyerlerinde çalmaya devam ediyor. zmir Büyükehir Belediyesinden de takviye ekipler istedik dedi.

DENZN RENG KAHVERENGYE DÖNDÜ

zmirde gece saatlerinden bu yana etkili olan saanak ya, birçok bölgede derelerin tamasna ve su basknlarna neden oldu. Birçok i yeri ve ev, sular altnda kald. Kent genelinde trafik ise durma noktasna geldi. Sabahn ilk klaryla birlikte ie gitmek için evlerinden çkan vatandalar, suyla dolan cadde ve sokaklarda zor anlar yaad, toplu tam araçlarn kullanamad. Özel araçlaryla ie gitmeye çalanlar ise sel sularnda mahsur kald.

Yan etkili olduu bölgelerden Karyaka Bostanlda ise sel ve takn sular nedeniyle denizin rengi kahverengiye döndü. Alsancak semtindeki Kordonboyu da sular altnda kald.

VATANDA SYAN ETT

zmirde kent genelinde etkili olan saanak nedeniyle Fahrettin Altay Mahallesindeki 65 Sokak çamurla kaplanarak, ulama kapand. Ekipler, su baskn yaanan i yerlerinde tahliye çalmas yaparken, araçlar sular altnda kalan vatandalar da madur oldu.

REZL OLDUK

Kasap Mustafa Sar, Maduriyetimiz ortada, rezil olduk. Dükkanda etlerimiz vard. Yanda frn var. Tunç Soyere sesleniyorum; Nerede? Bisikletle ov yapacana gelsin, halimizi görsün. Bu durum her yamurda oluyor. Bugün en fazlas oldu. Su yukardaki otobandan aa iniyor. Dükkanm yaklak bir metre su doldu. Dolaplar çalmyor. Her taraf berbat. Elektrik sistemi çalmyor. Yetkilileri bekliyoruz. Henüz kimse yok dedi.

ACL DURUMLAR DIINDA TRAFE çIKMAYIN

zmirde gece yarsndan itibaren etkili olan saanak, sel felaketine yol açt. Birçok bölgede dereler tat, araçlar sular altnda kald. Mahsur kalan çok sayda vatanda, bulunduklar bölgelerden ekipler tarafndan kurtarld. Kentte 8 saatte ubat ay ortalamasnn üzerinde ya dütü. Pek çok alt geçit ile yollarda da su baskn yaand.

VATANDALAR MAKNESYLE TAHLYE EDLD

Cadde ve sokaklarn göle döndüü kentte, Konak ilçesi Mithatpaa Caddesinde mahsur kalan vatandalar, i makinesiyle tahliye edildi. Baz kiilerin ise sel sularnda sörf tahtas ile ilerledikleri görüldü. Cadde üzerindeki birçok i yeri ise su baskn nedeniyle zarar gördü.

Ana Sayfaya Git