İzmir'de dev operasyon! 114 kişi gözaltına alındı

İzmir'de feto teröristlerine yönelik son dakika yeni dalgalanamalar yaşadı. İzmir'de düzenlenen son dakika feto operasyonlarında yeni bir yapılanmanın tespit edildiği ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı açıklandı. İzmir'de operasyonlarda 114 kişi gözaltına alındı.

Haberler 26.07.2017 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirde feto teröristlerine yönelik son dakika yeni dalgalanamalar yaad. zmirde düzenlenen son dakika feto operasyonlarnda yeni bir yaplanmann tespit edildii ve çok sayda kiinin gözaltna alnd açkland. zmirde operasyonlarda 114 kii gözaltna alnd.

zmir merkezli olarak Ege Bölgesinde yeniden yaplanmaya çalan FETÖ/PDYye kar zmir Emniyeti Terör ve stihbarat ubelerinin ekipleri ortak çalma yapt. zmir, stanbul, Mula ve Aydn illerindeki aratrmalar sonrasnda 131 kii hakknda gözalt karara çkarld. Bunlardan da 114ü yakaland.

üphelilerin bir bölümü de Bornovadaki gizli evlerinde toplant halinde olduklar srada yakaland. Yakalananlar arasnda FETÖnün yeni sözde Ege Bölge mam N.K.nin (37) de bulunduu belirtildi. Gözaltna alnan kiilerin, örgütü ayakta tutmaya ve dalmay önlemeye yönelik çalmalar yapt, cezaevindeki örgüt üyelerine yardm ad altnda para topladklar, tutuklu FETÖ mensuplaryla irtibat saladklar ve ramazan aynda faaliyetlerini younlatrdklar iddia edildi. Ayrca FETÖnün bu yaplanmasnda zmiri altn ehir eyaleti olarak seçtikleri saptand. Bu isim altnda toplanan örgüt üyelerinin geçen ubat ayndan beri çalmalarn gizlilik içinde sürdürdükleri tespit edildi.

BYLOCKTAN SONRA YEN SSTEM

Yakalanan kiilerin cep telefonlarndaki ve dijital materyallerdeki incelemelerle, örgütünün ByLock gibi ifreli yeni bir haberleme sistemini kullandklarnn da ortaya çkarld örenildi. Bu sistemle ilgili emniyetin biliim uzmanlarnn çalma yürüttükleri ifade edildi. Kaynak: DHA

Ana Sayfaya Git