JAK timinin botu devrildi

Tunceli'de Munzur Nehri'nde eğitim yapan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timinin botu devrildi. Suya düşen 4 askerden 3'ü kurtulurken, biri akıntıyla kayboldu. Kayıp askerin bulunması için bölgeye ekip sevk edilerek çalışma başlatıldı.

Haberler 18.03.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide eitim srasnda bottan Munzur çayna düen arama kurtarma timindeki 4 askeri personelden 3ü kurtuldu, akntya kaplan bir uzman çavuun bulunmas için çalma balatld.

Tunceli-Ovack kara yolundaki Anafatma mevkisinde Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin Munzur çaynda verdii eitim srasnda 4 askerin içinde bulunduu bot devrildi.

çaya düen 4 askeri personelden 3ü kendi imkanlaryla kyya çkmay baarrken bir uzman çavu akntya kaplarak kayboldu.

ASKER ARAç DÜTÜ

Durumun l Afet ve Acil Durum Müdürlüüne bildirilmesinin ardndan bölgeye AFAD ekiplerinin yan sra çok sayda, jandarma özel harekat, polis özel harekat, kentte bulunan anlurfa Emniyet Müdürlüüne bal dalgç polisler, Diyarbakr Jandarma Komutanl Sualt Arama Kurtarma (SAK) ekibi sevk edildi.

Ekipler, kayp uzman çavuun bulunmas için bölgede aralklarla etkili olan ve eriyen kar sular nedeniyle cokun akan Munzur çaynda tedbirli davranarak çalmalarn kontrollü gerçekletirdi.

Anafatma mevkisinden, kent merkezine kadar olan kesimdeki kylarda gerçekleen arama çalmalarn organize eden Vali Tuncay Sonele, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Turgay Aras, l Emniyet Müdürü Ylmaz Delen, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde pek de elik etti.

Ana Sayfaya Git