Jandarma Sahil Güvenlik Komutanlığı öğrenci alım başvuru şartları

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrenci alımı için gerekli koşullar Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi

Haberler 08.11.2016 - 15:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi örenci alm artlar Resmi Gazetede yaynland.

ÖRENC ALIM ARTLARI

Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yer alan çileri Bakanlnn Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Bakanl Eitim Merkezi Komutanl Temin Yönetmelii ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde eitime alnacak örencilerde aranacak artlar ile giri snavlarna ilikin usul ve esaslar düzenlendi.

Yönetmelie göre, akademinin sivil örenci adaylarnda, en az 4 yllk lisans veya bunlara denklii Yükseköretim Kurulu tarafndan kabul edilen, yurt dndaki yükseköretim kurumlarndan mezun olmu veya kesin kayt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak art getirildi. Ayrca, müracaat yaplan yln ocak aynn biri itibariyle 27 yan, lisansüstü örenimini tamamlam olanlar için 32 yan bitirmeyen adaylar bavuruda bulunabilecek.

En az 4 yllk lisans seviyesindeki bir yükseköretim programndan veya bunlara denklii Yükseköretim Kurulu tarafndan kabul edilen yurt dndaki yükseköretim kurumlarndan mezun olmu veya kesin kayt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olan astsubaylardan, snava müracaat tarihinde en az kdemli çavu rütbesinde ve astsubay olarak dördüncü hizmet yln tamamlam ve yedinci hizmet yln bitirmemi olanlar bavurabilecek.

DER ARTLAR

Bu artlarla birlikte Sahil Güvenlik Komutanl bals gemiler için u koullar da aranacak:

Güverte bölümlerinde istihdam edilmek üzere bavuracak sivil adaylar için; sözlemenin öngördüü müfredat programlarn uygulayan 4 yllk fakülte veya yüksekokullar ile bunlara denklii Yükseköretim Kurulu tarafndan kabul edilen yurt dndaki yükseköretim kurumlarn güverte veya deniz ulatrma iletme mühendislii bölümlerinden mezun olmu veya kesin kayt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak veya gerekli artlar yerine getirerek bu bölümlerin mezunlarna denk sayldn belgelendirmek.

Makine bölümlerinde istihdam edilmek üzere bavuracak sivil adaylar için; sözlemenin öngördüü müfredat programlarn uygulayan 4 yllk fakülte veya yüksekokullar ile bunlara denklii Yükseköretim Kurulu tarafndan kabul edilen yurt dndaki yükseköretim kurumlarn gemi makineleri iletme mühendislii bölümünden mezun olmu veya kesin kayt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak veya gerekli artlar yerine getirerek bu bölümlerin mezunlarna denk sayldn belgelendirmek.

lgili devletlerle yaplacak ikili anlamalara bal olarak alnacak yabanc uyruklu örencilerin durumuna ilikin usul ve esaslar ise bakanlkça belirlenecek.

Alnacak örenci says ise kapasite, bo kadro says ve ihtiyaç göz önüne alnarak, her dönem için sivil ve astsubay kaynaklarndan, kadn ve erkek, bran baznda olmak üzere Jandarma Genel Komutanl ve Sahil Güvenlik Komutanl için ayr ayr tespit edilecek.

Adaylarda aranacak nitelikler ve fiziki yeterlilik ile mülakat snav artlar da yönetmelikte açkland. Yönetmelikle Astsubay Eitim Merkezi Komutanlnn (ASEM) örenci temini usul ve esaslar da belirlendi. AA

Ana Sayfaya Git