Jandarma yeni teknolojilerle donatılacak

Jandarma Genel Komutanlığının sayısal telsiz haberleşme ihtiyacını karşılamak üzere Bitlis, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Van'da JEMUS kurulacak

Haberler 31.03.2020 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl ile ASELSAN arasnda Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) 5 l Projesine ilikin sözleme imzaland.

Proje kapsamnda, Jandarma Genel Komutanlnn saysal telsiz haberleme ihtiyacn karlamak üzere Bitlis, Hakkari, Siirt, rnak ve Vana telsiz JEMUS kurulacak.

Söz konusu iller için 10 binden fazla telsiz cihaz verilecek, 123 Tekrarlayc Merkezi tesis edilecek. Teslimatlar 2020-2023 yllarnda gerçekletirilecek.

Ayrca bina kapsamas nedeniyle bina içi güçlendiriciler ve mikro siteler kurulacak. Sistem kapsamnda gerekli zrhl araç, römork üstü, mobil tekrarlayc merkezi röleler de teslim edilecek. JEMUS Projesinde 5 il için 100 Sabit ve 100 Mobil Plaka Tanma Sistemi verilecek. l merkezlerinde, sistem yönetim ve kontrol merkezleri kurulacak.

YEN KAZANIMLAR SALANACAK

Bu sözlemeyle JEMUS Projesindeki mevcut kabiliyetlere ilave olarak yeni kazanmlar da elde edilecek.

Buna göre, yazlmsal milli kripto algoritmas tasarlanacak. Yerli VHF el, araç ve sabit merkez telsiz anteni ortaya konulacak. Yerli bina içi kapsama teçhizat oluturulacak. Yerli Corafi Bilgi Sistemi ve ASELSAN yazlmlar Jandarma Genel Komutanl talepleri dorultusunda gelitirilecek. HA Dar Bant Tekrarlayc Telsizi (röle) ortaya konulacak. Kablolu drone ile tanabilir Mobil Tekrarlayc Merkezi (röle) gelitirilecek. ULAK Anin katklaryla zrhl araca monteli Geni Bant Haberleme Sistemi ve HA Small Cell Baz stasyonu tasarlanacak.

L SAYISI 73E çIKACAK

JEMUS, bilginin en küçük jandarma birimine kadar kesintisiz, e zamanl, doru ve emniyetli ekilde ulatrlmasn salamak amacyla gelitirildi.

Yurt genelinde kurulumu tamamlanan sistemle, kaliteli ses haberlemesi, elektronik posta alverii, dosya paylam, intranet eriimi, emniyetli ve süratli veri aktarm, suç ve suçlu sorgulama ve sistemlerin merkezden yönetimi gibi imkanlar elde edildi.

JEMUS, u ana kadar 68 ilde kuruldu. Sözlemesi imzalanan 5 ille say 73e ulaacak.

Ana Sayfaya Git