Jandarmadan kaçmaz!

Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait 81 sikke ve 3 yüzük ele geçirilirken, yolcu otobüsünde ise kaçak eşya ele geçirildi,

Haberler 15.01.2022 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde düzenlenen operasyonda Roma, Selçuklu ve Osmanl dönemine ait sikke ve yüzük ele geçirildi, 3 üpheli gözaltna alnd.

l Jandarma Komutanl tarafndan yaplan çalmalar neticesinde, çnarda ikamet eden baz kiilerin ellerinde bulundurduklar çeitli eski eserleri 63 bin lira karlnda satmak için müteri arad bilgisine ulald.

TARH SKKE VE YÜZÜK

Ekipler, ükürlü Mahallesinde 3 üpheliyi tarihi eserleri satmaya çaltklar srada suçüstü yakalad.

üphelilerin üzerlerinde ve araçlarnda yaplan aramada, Roma, Selçuklu ve Osmanl dönemine ait olduu deerlendirilen 81 gümü ve bronz sikke ile 3 yüzük bulundu.

Ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altna alnarak Müze Müdürlüüne teslim edildi. Gözaltna alnan üphelilerin jandarmadaki ilemleri sürüyor.

YOLCU OTOBOSÜNDE

Öte yandan, l Jandarma Komutanlnca, çnar lçe Jandarma Komutanl Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri ile Aakonak Jandarma Karakol Komutanl önündeki yol kontrol noktasnda uygulama yapld.

Diyarbakr istikametine seyir halindeyken durdurulan yolcu otobüsünde yaplan aramada, gümrük kaça 5 bin 11 paket sigara, 14 cep telefonu ile 24 içki ele geçirildi. Yakalanan üpheliler hakknda soruturma balatld.

Ana Sayfaya Git