Joker ekibi çökertildi

Mardin merkezli 4 ilde gerçekleştirilen ‘joker’ operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı. Jokerleri kendilerine benzetmek için makyöz tutup aile bilgilerini ezberletmişler.

Haberler 04.11.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin merkezli 4 ilde düzenlenen e zamanl operasyonda, ehliyet alamayan kiilerin yerine snava girerek kazanmalarn saladklar ve buna arac olduklar iddiasyla 10 üpheli gözaltna alnd.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, Mardin Cumhuriyet Basavclnn talimatlar dorultusunda Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince çalma balatld bildirildi.

JOKER OPERASYONU

Mardin merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, 10 üphelinin gözaltna alnd kaydedilen açklamada, zanllara ait ikametlerde yaplan aramalarda kursiyer ve jokerlere ait bilgilerin bulunduu ajandalar ile suça konu çok sayda dokümann ele geçirildii belirtildi.

Suç organizasyonu içerisindeki organizatörlerin, ehliyet snavlar öncesi snava girecek kursiyerlerin yerine, yine suç organizasyonunun içerisinde bulunan araclar tarafndan joker olarak tabir edilen üphelilere geçmi snav sorularnn olduu kitaplarn ezberletilerek snava hazrladklar aktarlan açklamada, makyözler vastasyla makyaj, saç kesimi ve lens kullanm yollarna bavurularak jokerin görünüm itibaryla kursiyere benzetildiinin belirlendii ifade edildi.

BLGLER EZBERLEMLER

Snav öncesi jokerlere, yerine snava girecekleri kursiyerin 3. dereceye kadar akrabalarnn tüm aile bilgilerinin verildiinin tespit edildii bildirilen açklamada, u ifadeler yer ald:

Snavda joker olarak kullanlan zanlnn görevlilerce tespiti ve adli ileme konu olmas halinde polise verilecek ifadenin joker ve kursiyerlere ezberletildii belirlendi. Organizatörler tarafndan kursiyerlerden snav bana 1500 ile 2 bin lira ücret alnd, ücretin yüzde 50sinin araclar vastasyla jokere verildii, araclar yoluyla çevre illerde yaplan snavlara da jokerlerin gönderildii ya da yine bu illerdeki irtibatl olunan jokerlerin kullanld belirlendi.

Ana Sayfaya Git