Kıbrıs'tan kovulan Barbaros Şansal'ın cezası belli oldu

Barbaros Şansal 'B.. boğul Türkiye' videosunun ceremesini çekecek . Yılaşı akşamı Kıbrıstan kovulan Barbaros Şansal için başlatılan dava sonuçlandı. barbaros Şansal 6 ay hapis yatacak

Haberler 01.06.2017 - 14:37 Son Güncelleme : 01.06.2017 - 15:55

Ünlü modac Barbaros ansal geçtiimiz ylbanda yaka paça Kbrstan kovulmu bunun sebibinin de Türkiye aleyhine yapt paylamlar olduu açklanmt. Kbrstan kovulduktan sonra Türkiye ye gelen Barbaros ansala hava alannda saldr düzenlenmi ve linç giriiminde bulunulmutu. Konu ile alakal soruturma devam ederken Barbaros ansaln tutuksuz yarglanmasna karar verilmiti. tirazlar üzerine açlan dosya da Barbaros ansala hapis cezas yolu gözüktü. Barbaros ansala 6 ay 20 gün hapis cezas onand.

Alnan beyanlarn ardndan kararn açklayan mahkeme, Halkn bir kesimini din, mezhep farkllna dayanarak alenen aalama suçundan Barbaros ansaln beraatine karar verdi. Suçlamaya konu olan videodaki söyledii sözler sebebi ile ise ansal, Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aalama suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasna çarptrd.

Bu ceza da mahkeme tarafndan ertelendi.

GEçMTE NE OLMUTU

Barbaros ansaln sosyal medyada paylat hakaret içerikli çirkin paylamlar olay oldu. stanbuldaki terör saldrsndan sonra çektii videoda Türkiyenin acs ile dalga geçen Barbaros ansala sosyal medya üzerinden de tepki yad. Barbaros ansal, @barbarosansalfn isimli sosyal medya hesabndan yapt video paylamda Kuzey Kbrs Türkiye Cumhuriyetinde bulunduunu belirterek, Türkiye Cumhuriyetine çirkin hakaretlerde bulundu. Sosyal medya kullanclar savclar bu alçak sözler hakknda göreve davet etti.

AçIKLAMA YAPMITI

ansal tutuklanma sürecini öyle anlatt: Kbrstan yasal olmayan bir ekilde snr d edildim. Kendi uçak biletimle Türkiyeye geldim. Uçan kapsnda güvenlik ube müdürü gözalt kararn bana söyledi. 7-8 polisle inerken TGS adl havaliman çalanlar tarafndan linçe maruz kaldm. Ben zaten trollerin, tetikçilerin alg yönetimiyle önce sosyal medyada balayan olaylara kar ifade vermeye, failleri bulmak üzere kiilik haklarm, onurumu, iftiralar düzeltmek üzere Türkiyeye geliyordum. Ama TGSnin üniformal çalanlar tarafndan linçe maruz kaldm. Beni güvenlik ube müdürlüü memuru kurtard. Vücut bütünlüümün korunmas, yaam hakkm büyük ihlaller gördü. Bu linçin gerçekletii yer herhangi bir sokak deil, buras uluslararas bir havaliman. 60 gün boyunca tecritte ve hücredeydim. Ben talep ettim ama 3 adma 3 adm olacan bilmiyordum. Uluslararas havalimannda böyle bir ey yaanyorsa beni kimbilir hangi koua koyarlar.

Ana Sayfaya Git