Kılıçdaroğlu '19 Mayıs kutlamalarının önünü kapattılar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 19 Mayıs sebebiyle yaptığı açıklamasında eski bayramara değindi. 19 Mayıs Gençlik Bayramı sebebiyle Beşiktaş düzenlenecek olan kutlamaya yasak geldiğini açıklayan Kılıçdaroğlu 'korktular' dedi.

Haberler 19.05.2017 - 21:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu 19 Mays sebebiyle yapt açklamasnda eski bayramara deindi. 19 Mays Gençlik Bayram sebebiyle Beikta düzenlenecek olan kutlamaya yasak geldiini açklayan Klçdarolu korktular dedi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu;19 Mays Beiktata çok daha görkemli bir törenle kutlayacaktk. Ama yasak getirdiler. Sandlar ki bu toplanty yapmayacaz. Yasa getirmelerinin nedeni korkularndandr. Korkularndan uyuyamayacaklar.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Beiktata 19 Mays Atatürkü Anma ve Gençlik Bayram dolaysyla toplananlara hitap etti. Klçdarolu, stanbul Valiliinin Beiktata yaplacak olan etkinlikleri iptal etmesini eletirerek, Sandlar ki bu toplanty yapmayacaz. Yasa getirmelerinin nedeni korkularndandr. Korkularndan uyuyamayacaklar. Korkularndan özgürce sokaa çkamayacaklar. Ama biz korkmuyoruz. Halkla birlikteyiz dedi.

ÜRETMENN YOLU BLGDEN, Y BR ETMDEN GEçER

Klçdarolu, konumasna meydanda toplananlarn bayramn kutlayarak balad. CHP lideri, Cumhuriyetin nasl kurulduunu çocuklarmza yeteri kadar anlatamadk. Dolaysyla Mustafa Kemal Atatürkün düüncelerini, amaçlarn yeteri kadar hayata geçiremedik. unu kabul etmek gerekir, Mustafa Kemal Atatürk demek Atatürkçülük demek üretim demektir. Üreten bir toplum geliir. Üreten bir toplumun dünyada saygnl olur. Üreteceiz ki güçlü olalm. Üretmenin yolu bilgiden, iyi bir eitimden geçer. Bunu saladmz zaman katma deeri yüksek ürünleri üretmi oluruz ve dünyada saygnlmz artar. Eer bir ülkenin üniversiteleri konuamyorsa, bilgi üretmiyorsa o ülkenin gelecei karanlktr. O nedenle biz üniversitelerde bilimsel özerkliin, düünsel özerkliin sonuna kadar korunmasn istiyoruz. Bu yol Mustafa Kemalin yoludur. Cumhuriyetin kuruluunda kadnlarda okuma yazma oran binde sekizdi. Erkeklerde ise yüzde sekizdi. Bu koullarda Cumhuriyet kuruldu. Bazen söyleniyor, neden hemen çok partili hayata geçmedik diye. Onlar Cumhuriyetin hangi koullarda kurulduunu bilmiyorlard. Seçim sandklarnda bile okuma yazmay bilen yoktu. Gazi Mustafa Kemal Cumhuriyeti kurduktan sonra ilk yapt ilerden birisi millet mekteplerini kurmak olmutur dedi.

CUMHURYET SAYESNDE KOLTUKLARINDA OTURANLAR CUMHURYETN NE OLDUUNU BLMYORLAR

Kemal Klçdarolu Cumhuriyetin önemini ise u sözlerle aktard: Bugün Cumhuriyet sayesinde koltuklarnda oturanlar Cumhuriyetin ne olduunu bilmiyorlar ve Cumhuriyete ihanet içindedirler. Bu nedenle onlar hepinizin huzurunda knyorum. Cumhuriyetin en iyi örneklerinden birisi de benim. Ku uçmaz kervan geçmez bir köyde dodum. Üniversiteye giden ve okuma yazmay bilen kardelerden birisiyim. Dolaysyla devletin olanaklaryla Cumhuriyetin sayesinde okudum, üniversiteyi bitirdim. Devletin önemli makamlarna geldim. Ama hiç bir zaman unu unutmadm, bana bu imkan salayan bu yolu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman arkadalardr.

HEP BRLKTE DEMOKRASY, ÖZGÜRLÜÜ, BR ARADA YAAMAYI SAVUNMALIYIZ

Klçdarolu, Sözcü Gazetesinin yönetici ve yazarlarna yönelik gözalt kararn ise öyle deerlendirdi: Bugün bir darbe giriimiyle kar karyayz. Demokrasi ve özgürlüümüze açkça darbe yaplmak isteniyor. Gazeteciler tutuklanyorsa, üniversiteler susturuluyorsa, hep birlikte duyarl olmalyz. Duyarllmz sonuna kadar korumalyz. Bugün Sözcü Gazetesinin yöneticilerinden bazlar gözaltna alnd. Bekliyoruz, hangi gerekçelerle suçlayacaklar diye. Cumhuriyet Gazetesinin yazarlar 200 günü akn süredir hapisteler. Dolaysyla biz Türkiyenin bu gerçeklerini bütün dünyaya haykrmak zorundayz. Bütün dünyaya öretmek zorundayz. Biz hep birlikte demokrasiyi, özgürlüü, bir arada yaamay savunmalyz.

KORKULARINDAN UYUYAMAYACAKLAR

Valiliin, Beiktata yaplamak istenen 19 Mays kutlamalar etkinliklerini iptal etmesine de deinen Klçdarolu, 19 Mays Beiktata çok daha görkemli bir törenle kutlayacaktk. Ama yasak getirdiler. Sandlar ki bu toplanty yapmayacaz. Yasa getirmelerinin nedeni korkularndandr. Korkularndan uyuyamayacaklar. Korkularndan özgürce sokaa çkamayacaklar. Ama biz korkmuyoruz. Halkla birlikteyiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git