Kız arkadaşına ve yanındakine çarpan kişinin avukatlarından savunma

Adana'da kız arkadaşı ve beraberinde bulunduğu kişiye aracı ile çarptığı iddia edilen kişinin avukatları açıklama yaptı

Haberler 19.08.2017 - 02:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adanada, kz arkada ve beraberindeki kiiye araçla kastl olarak çarpt iddiasyla tutuklanan brahim Dnin avukatlar Yelda Aslan (solda) ve Mustafa Akar (sada) durumann ardndan gazetecilere açklamalarda bulundu.

Adanada, kz arkada ve beraberindeki kiiye araçla kastl olarak çarpt iddiasyla tutuklanan brahim Dnin avukat Yelda Aslan, Toplum basks nedeniyle, toplumda oluan yanl alg nedeniyle verilen bu tutuklama kararnn en ksa zamanda sonlanaca kanaatindeyiz. dedi.

Zanlnn avukatlar Yelda Aslan ve Mustafa Akar, brahim Dnin tutukland, zanllar Hüseyin A. Hakan ç. ve Mehmet Znin yurt dna çk yasa konularak, adli kontrol artyla serbest brakldklar durumann ardndan gazetecilere açklamalarda bulundu.

Aslan, basavcln itiraznn, basnda çkan yalan, yanl, soyut iddialardan oluan haberler neticesinde yapldn ileri sürdü.

Haberlerde, brahim Dnin Ece çelik ile tarttnn ve genç kzla arkadana kastl olarak çarptnn iddia edildiini, bu iddialarn gerçei yanstmadn öne süren Aslan, Dosyada bulunan hiçbir belge ve ifade bu iddiayla örtümemektedir. Cep telefonundan çekilen mesaj kaytlarndan da anlalaca üzere olay günü zor durumda olduunu ve tehdit edildiini iddia ederek müvekkilimle görümek isteyen Ece çeliktir. dedi.

brahim Dnin çelike kar kastl bir eylemde bulunmas için hiçbir gerekçesi olmadn savunan Aslan, Toplum basks nedeniyle, toplumda oluan yanl alg nedeniyle verilen bu tutuklama kararnn en ksa zamanda sonlanaca kanaatindeyiz. diye konutu.

Avukat Akar da tank ifadelerinde, Ece çelikin, aracyla olay yerinden ayrlan brahim Dnin arkasndan brahim beni burada brakma dedii bilgisinin yer aldn, olayn, brahim Dnin araçla geri gelirken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen trafik kazas nedeniyle olduunu iddia etti. Akar, unlar söyledi:

Müvekkilimiz hakknda yaplan cani, öfkeli genç, kz arkadan ezdi gibi haberler, olay tamamen farkl yönlere yanstmtr. Müvekkilimizin burada hiçbir kasti suçu yoktur. Müvekkilimiz bir linç giriimine uram, bir cani olarak nitelendirilmitir. Müvekkilimiz ksa sürede aklanacaktr. Biz müvekkilimizin arkasndayz. Müvekkilimin bu olaydaki hareketleri tamamen Ece çeliki kurtarmaya yöneliktir. Müvekkilimi dorular nitelikteki tek kii Ece çeliktir. Dualarmz onunladr. Ece çelik iyiletiinde verecei bilgiyle olay aydnla kavuacaktr.

- Olay

çukurovada 31 Temmuzda Ece çelik (23) ve erkek arkada brahim D. bulunduklar araçta tartm, çelik bir süre sonra Güzelyal Mahallesinde araçtan inerek arkada Hüseyin A. ile birlikte yürümeye balamt.

Bu srada bir araç kastl ekilde ikiliye çarpm, yaralanan çelik ve Hüseyin A. ambulansla özel bir hastaneye kaldrlmt. Hüseyin A. buradaki tedavisinin ardndan taburcu edilmi, çelik ise çukurova Üniversitesi Tp Fakültesi Balcal Hastanesine sevk edilerek youn bakm servisinde tedavi altna alnmt.

Olayla ilgili olarak brahim D. gözaltna alnm ve mahkemece tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklmt. Zanl, 16 Austosta yeniden gözaltna alnm ve çkartld mahkeme, hakknda ev hapsi karar vermiti.

Adana Cumhuriyet Basavcl, bugün brahim Dnin ev hapsi kararyla serbest braklmasna, tutuklamaya yönelik yakalama kararyla itiraz etmi, ayrca, olaya kartklar öne sürülen Hüseyin A. Hakan ç. ve Mehmet Znin yakalanmasna karar vermiti.

tiraz üzerine brahim D. ile Hüseyin A. Hakan ç. ve Mehmet Z. tutuklanmalar istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edilmi, mahkeme, brahim Dnin tutuklanmasna, dier zanllarn ise yurt dna çk yasa konularak, adli kontrol artyla serbest braklmalarna hükmetmiti.

Youn bakmda yaam mücadelesi veren Ece çelikin çukurova Üniversitesi ç Dekorasyon Bölümü örencisi olduu ve katld bir yemek programnda 25 bin liralk büyük ödülü kazand örenilmiti.

Ana Sayfaya Git