Kızı kaçırıldı

2 yıl önce dağa kaçırılan kızı için oturma eylemine katılan Vahide Çiftçi "Kızım 12 yaşındaydı. Elinin kalem tutmasını istedim. Kızımı kaçırdılar ve eline silah verdiler. Kızımı almadan gitmeyeceğim"

Haberler 05.12.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde sürdürdüü oturma eylemine bir aile daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde HDP l Bakanl binas önünde balatt oturma eylemi 93üncü gününe girdi.

Hakkarinin emdinli ilçesinden, 2 yl önce 12 yanda daa kaçrlan kz Özlem çiftçi için Diyarbakra gelen Vahide çiftçinin (36) de dahil olmasyla oturma eylemi yapan aile says 58e yükseldi.

KIZI KAçIRILDI

çiftçi, kznn 2017 ylnda köylerinden PKKlLARCA daa kaçrldn söyledi.

Kznn kaçrldnda 6. snf örencisi olduunu dile getiren çiftçi, Örgüt zorla kzm kaçrd. Bir grup köye geldi, onlara Kzm nerede? diye sordum, Biz kaçrdk. dediler. diye konutu.

çiftçi, kzndan 2 yldr hiç haber alamadn belirterek, evladna kavumak istediini aktard.

Kzm istiyorum. imdi nerededir, bilmiyorum. Onu çok merak ediyorum, ac çekiyorum. diyen çiftçi, Diyarbakr annelerinin oturma eylemini televizyonda gördüünü, evladna kavumak için eyleme katldn kaydetti.

çiftçi, Kzm 12 yandayd. Elinin kalem tutmasn istedim. Kzm kaçrdlar ve eline silah verdiler. Kzm almadan gitmeyeceim. Kzm devlete teslim ol. Seni çok özlemiim. Her gün senin için alyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git