Kaçak arbedesi!

DEDAŞ ekibi ile köylüler arasında çıkan arbedede 3 kişi yaralandı

Haberler 22.06.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu ilçesine bal krsal Gökçe Mahallesinde kaçak elektrik kullanm ihbar üzerine tespit yapmak isteyen Dicle Elektrik ekibi ile köylüler arasnda arbede çkt, 3 kii yaraland.

Konu ile ilgili açklama yapan Dicle Elektrik Datm Mardin l Müdürü Halil Homan, Gökçe Mahallesinde kaçak elektrik kullanld yolundaki ihbarn Enerji Piyasas Düzenleme Kurumu (EPDK) üzerinden geldiini belirtti.

KAçAK KONTROL

Homan, olaya ilikin u bilgileri verdi: CMERe kayt d tüketim ile ilgili yaplan bir bavuru kurumumuza iletildi. Uzaktan eriim yoluyla yaptmz incelemede mahalle genelindeki kaçak orannn yüzde 40, ikyete konu olan Direk Üstü Sayaç Otomasyon Panosu (DÜSOP) bölgesindeki kaçak orannn ise yüzde 91,2 olduu belirlendi. Enerji Kayplar Kontrol Müdürlüüne bal bir ekibi Gökçe Mahallesinde belirlenen adreste inceleme yapmak üzere görevlendirdik. 3 kiilik ekip, mahalleye giderek Direk Üstü Sayaç Otomasyon Panosunda (DÜSOP) inceleme balatt. Dardan müdahale edildii belirlenen elektrik sayaçlarn detayl inceleme için sökmeye balayan görevliler, bir anda çevrelerini saran kalabalk bir grubun saldrsna urad. Görevlileri yumruk, tekme, ta ve sopalarla darp eden saldrganlar, kaçmaya çalan görevlileri seyir halinde dahi darp etmeye devam etti. Saldrganlar bununla da yetinmeyerek Dicle Elektrik görev araçlarn gasp ederek, sökülen sayaçlara, ekiplerin kulland mühürlere, tablet bilgisayarlara ve dier tüm ekipmanlara el koydu.

ARBEDE YAANDI

Dicle Elektrik çalanlar A.ç, F.T ve D.Bnin gittikleri Göllü Mahallesinden jandarmay arayarak yardm istediklerini ifade den Homan, Jandarma tarafndan gönderilen ambulansla Mardin Devlet Hastanesine kaldrlarak tedavi altna alnan Dicle Elektrik çalanlarndan A.çnin burun ve kaburga kemiinin krld belirlendi. Jandarma saldrdan sonra Gökçe Mahallesine giderek el konulan ve talanarak hasara uratlan 2 i makinesini alrken, çalanlardan gasp edilen malzemeler ve sayaçlarn bulunabilmesi için soruturma sürüyor. dedi.

Ana Sayfaya Git