Kaçak elektriği drone yakaladı

Dicle Elektrik tarafından Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde havadan drone ile yapılan denetimde 4 farklı noktada kaçak elektrik kullanımı tespit edildi.

Haberler 23.02.2022 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik hizmet bölgesinde kaçak elektrik tüketimiyle mücadele etmek için teknolojinin son imkanlarndan yararlanyor. Havadan dronelarla yaplan denetimlerde Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesine bal Harmanard mezrasnda baz konutlarn usülsüz yöntemlerle pano ve sayaç gibi elektrik tesisatlarn devre d brakarak kaçak elektrik kullandklar belirlendi.

21 ABONEDEN 4Ü KAçAK KULLANIRKEN YAKALANDI

Görüntülerde drone ile kaçak kontrolü yapldn fark eden bir ahsn koarak ana hattan elektrik çekmek için balad metrelerce uzunluktaki kabloyu çekerek kopard ve ardndan toplamaya çalt dikkat çekti. Sadece 21 abonesi bulunan mahallede havadan yaplan kontrollerde 4 abonenin benzer yöntemlerle kaçak elektrik kulland tespit edildi. Kaçak elektrik kulland belirlenen aboneler ile ilgili idari ve adli ceza uygulanmas için gerekli yasal ilemlere baland.

KAçAK KONTROLÜNDE GECE VE GÜNDÜZ AYRIMI YOK

Dicle Elektrik yetkilileri tarafndan verilen bilgiye göre, sya duyarl gece görülü dronelar sayesinde artk gece - gündüz ayrm olmakszn günün her saatinde kaçak denetimi yaplabiliyor. Gece uçuuna da imkan veren drone teknolojisi yardmyla 7/24 gerçekletirilen denetimlerde bugüne kadar parasal deeri yaklak 11 milyar liraya ulaan kaçak elektrik kullanm ortaya çkarld.

Ana Sayfaya Git