Kadayıf ve ciğer yine vazgeçilmedi

Diyarbakırlılar pandemi sürecinde de kadayıf ve ciğer kebabından vazgeçmedi

Haberler 28.12.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda uygulanan sokaa çkma kstlamas nedeniyle hafta sonlarn evlerinde geçiren kent sakinleri, sofralarnda cier kebabn ve kadayf tercih ediyor.

Birbirinden lezzetli yemek ve tatllarn yer ald zengin mutfak kültürüne sahip kentte kstlamann uyguland günlerde de vatandalar, ehrin tescilli tatls kadayfla cier kebabndan vazgeçmedi.

Telefonla sipari verilen kadayf ve cier kebabn iletmeler, kuryeler araclyla evlere servis ediyor.

MZDE DÜÜ OLMADI

Pastahane letmecisi Ylmaz Elald, pandemi dolaysyla alnan tedbirler kapsamnda paket servis hizmeti verdiklerini söyledi.

Talebin youn ekilde kadayf ve souk baklavaya yönelik olduunu dile getiren Elald, öyle konutu:

Diyarbakr dendii zaman akla ilk gelen ya cier ya da tatldr. Allaha ükür, motorize ekiplerimiz gelen siparileri çok hzl bir ekilde adreslere yetitirmeye çalyor. Böyle bir dönemde bile satlarmz günlük yaklak 1 ton 300 kilogram buluyor. Allaha ükür, iimizde düü olmad. imizi layyla yapmaya çalyoruz.

Elald, Türkiyenin her tarafna otobüsler araclyla paket servisi yaptklarn sözlerine ekledi.

KOVD-19 CER KEBABINI ETKLEMYOR

Cier kebab ustas Yahya Akyüz de pandemi nedeniyle i yerine müteri alamadklarn, bu nedenle i yeri, otel ve evlere motorize ekipler araclyla paket servis yaptklarn belirtti.

Diyarbakr mutfanda yemek çeidi çok, en çok cier kebabna rabet var. diyen Akyüz, kebab günlük, taze kuzu cierinden yaptklarn, bu nedenle çok lezzetli olduunu söyledi.

Cier kebabnda talebin dümediini dile getiren Akyüz, öyle devam etti:

Müterilerimiz evlerine sipari veriyor. Kovid-19, cier satlarn etkilemiyor. Günlük yaklak 300 kilogram cier tüketiyoruz. Sabah 09.00da i yerimizi açtmz gibi telefonlarmz çalmaya balyor. Sipari veriyorlar. Akam 21.00e kadar böyle. Pandemi olmasna ramen Diyarbakrllar cierden vazgeçmiyor.

BU SÜREçTE EVLERE SERVSMZ 2-3 KAT ARTTI

emsettin Cengiz de müterilerin ocak banda cieri scak ekilde yemek istediklerini fakat pandemi nedeniyle iletmede oturma hizmeti veremediklerini söyledi.

Buna ramen müterilerin cier kebabndan vazgeçmediklerini kaydeden Cengiz, öyle konutu:

Müterilerimiz ocak banda oturur ve cier kebabn iten tek tek çekip sunardk. Müterilerimiz o lezzeti uzun süredir aryorlar ama onlar mahrum etmemek için dürüm paket hizmeti veriyoruz. Yemek çeitlerimiz çok ama Diyarbakrllar en çok cier kebabn tercih eder. Pandemi süreci de olsa en çok tercih edilen cier kebabdr. Bu süreçte evlere servisimiz 2-3 kat artt.

Ana Sayfaya Git