Kades kullandı şikayetçi oldu!

Kızlarını istismarla suçladığı kocasından tehdit aldı, KADES'i kullanarak şikayetçi oldu

Haberler 07.01.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kzlarna cinsel istismarda bulunduunu iddia ettii ei M.K.den (47) boanmak isteyince iddete maruz kalan H.K. (38), einden telefonla ölüm tehdidi alnca Kadn Destek Uygulamas (KADES), araclyla ikayette bulundu. Ksa sürede eve gelen ekiplerce, güvenli ekilde polis merkezine götürülen H.K., kocasndan ikayetçi oldu.

Kayapnar ilçesinde geçen yl nisan aynda, 26 yllk evliliinden 8 çocuu olan H.K., kzlarnn, babalar M.K.nin cinsel istismarna urad iddiasyla boanmak istedi. Ancak boanma talebini reddeden M.K., ei H.K.yi dövdü. H.K. ve kzlar polise giderek ikayetçi oldu. H.K. için koruma karar verildi, 2 kz da aileden alnarak yurda yerletirildi. Hakknda uzaklatrma karar verilen M.K., bu sefer de farkl tarihlerde einin yaad evin önüne giderek tehditlerde bulundu. H.K., cep telefonu ile M.K.nin evinin önüne geldii anlar görüntüleyip, çileri Bakanlnn KADES uygulamas üzerinden polise ulaarak durumu bildirdi. Fakat M.K. tehditlerini sürdürmeye devam etti.

POLS MERKEZNE KADES YARDIMIYLA GTT

Ölüm tehditleri artarak süren H.K., ikayetçi olmak için dar çkmaya korktuundan yine KADES uygulamasna bavurdu. Ksa sürede eve gelen Kayapnar lçe Emniyet Müdürlüü Aile çi ve Kadna Kar iddetle Mücadele Büro Amirlii ekipleri, H.K.yi güvenli bir ekilde evden çkararak polis merkezine götürdü. H.K., ei M.K. dan ikayetçi oldu. H.K. yine polis eliinde eve götürülürken, M.K. ile ilgili ilem balatld.

Ana Sayfaya Git