Kadın kıyafetiyle AK Partili başkana suikast düzenlemişti

Diyarbakır Lice'de AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kolları Başkanı Orhan Mercan'ı kara çarşaf giyerek şehit eden PKK'lı terörist Kemal Polat'a verilen iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Bölge İstinaf Mahkemesi Terör Ceza Dairesi'nce oybirliğiyle onandı. 4 çocuk babası Orhan Mercan, 1 Temmuz 2017'de evine giderken sokak ortasında kadın kılığına giren terörist Kemal Polat tarafından şehit edilmişti. Gizli tanık ifadelerinin, evinde ele geçen kadın kıyafetleriyle bire bir uyumlu olduğuna vurgu yapan mahkeme, Polat'ın suikastı annesi ve yengesine ait kadın kıyafetlerini giyinerek gerçekleştirdiğini belirlemişti.

Haberler 07.07.2021 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice lçesinde AK Parti lçe Bakan Yardmcs ve Gençlik Kollar Bakan Orhan Mercan kara çaraf giyerek kadn klna girip suikast sonucu ehit eden terörist Kemal Polata verilen iki kez arlatrlm müebbet hapis cezas Bölge stinaf Mahkemesi Terör Ceza Dairesince oy birliiyle onand.

K KEZ AIRLATIRILMI MÜEBBET

Evine giderken sokak ortasnda kadn klna girip baörtüsü takan Kemal Polat tarafndan öldürülen 4 çocuk babas AK Parti Gençlik Kollar Bakan suikastyla ilgili dava Bölge stinaf Mahkemesi Terör Ceza Dairesince ele alnd.

Yerel mahkemenin verdii iki kez arlatrlm müebbet hapis cezasn temyiz eden terörist Kemal Polat, kahvehanede otururken gözaltna alndn, evindeki aramada annesi ve yengesine ait kadn kyafetlerinde kendisinin vücut DNAsnn çkmasnn normal olduunu belirterek masum olduunu ileri sürdü. Suikast dosyasn esastan inceleyen daire delillerin hukuka uygun elde edildiini, vicdani kannn tam hasl olduunu, Molla Mahallesinde gerçekleen suikast sonras olay yerine giden güvenlik güçlerinin Orhan Mercann cansz bedeniyle karlatn, kafa ve vücudunda 12 mermi giri ve çk bulunduu, beyin doku harabiyeti, kafatas kr ve çoklu iç d kanama sonucu hayatn kaybettiine dikkat çekti.

KOYU RENKL KADIN GYSS

Teröristi kaçarken gören ve tehis eden gizli tank ifadelerinin evinde ele geçen kadn kyafetleriyle bire bir uyumlu olduuna vurgu yapan istinaf Mahkemesi, görgü tanklarnn anlatmna göre, terörist Kemal Polatn kaçarken üzerinde koyu renkli uzun kadn pardösüsü, banda da yüzünü örtecek ekilde siyah renkli türban olduunu kaydetti. Evindeki aramada görgü tanklarnn anlatmlaryla uyumlu uzun bir kadn, pardösüsü ile kadn hrkasnn ele geçirildiini, kyafetler üzerinde yaplan Kriminal incelemede sana ait DNA örnekleri ve antimon elementi içeren ateli silah at artklar bulunduuna dikkat çekildi.

Daire, sann evinde ele geçen annesi ve yengesine ait kadn kyafetlerini giyinerek suikast gerçekletirdii kanaatnn hasl olduunu ifade etti. Sann yakalandktan sonraki tüm aamalardaki savunmalarnn çelikili ve hayatn olaan akna ters olduunu, suikast sonrasnda ise terör örgütünün telsiz kestirmelerinde saldrnn gerçek faili gizlemek için PKKnn kadn yaplanmas tarafndan gerçekletirildii biçiminde olay üstlendiklerini kaydedildi.

Sann Lice krsalnda silahl ve ideolojik eitim aldktan sonra Liceye gelerek üst düzey terör örgütü yöneticilerinden ald talimatla Orhan Mercan suikastn gerçekletirdii yönünde kuku bulunmadnn altn çizen stinaf Mahkemesi, sann terör örgütünü simgeleyen bez parçalar önünde örgüt kyafetleriyle çekilmi fotoraflarnn da öldürülen örgütün sözde Orta saha sorumlusu Nevzat Gündüzün üzerinde ele geçtii de dikkate alndnda örgüt içinde suikast biriminde kadro düzeyinde bir eleman olduu vurguland. Ceza Dairesi, sana verilen mahkmiyet kararnda usule aykr bir isabetsizlik görülmediinden oy birliiyle onanmasna karar verdi.

PKKNIN SNS TAKT TUTMADI

Hain suikastn ardndan Lice krsalndaki teröristler kendi aralarnda ifresiz bir ekilde Orhan Mercann örgütün kadn yaplanmasndaki teröristler tarafndan öldürüldüü anonsunu yaparak alçak suikast üstlendi. Terör örgütü suikast üstlenirken de, olayn faili Kemal Polat korumak ve failin bulunmas için hedef saptrmak amacyla saldrnn kadn teröristler tarafndan gerçekletirildiini dair kendi aralarnda görümeler yapt. Telsizlerin istihbarat birimlerince takip edildiini bildikleri için suikast kadn kyafetiyle gerçekletiren terörist Kemal Polat kurtarmak için bu taktikleri toplanan delillerle çürütülmü oldu.

Öte yandan Erzurum Karayazda Kobani eylemlerini yönettii, AK Parti Karayaz Belediye Meclis Üyesi Savc Küçük ve yeeni Ahmet Küçük ile Erci Belediye Meclis Üyesi Mehmet efik Douyu öldürdüü iddia edilen, arananlar listesinde gri kategoride yer alan evger kod adl terörist Muhammed Fadullah Kam, 4 kez arlatrlm müebbet, 69 yl 3 ay hapis cezasna çarptrld.

Ana Sayfaya Git