Kadın komutanlar, tarlada çalışan hemcinslerine KADES'i anlattı

Bitlis Jandarma Komutanlığında görevli kadın astsubaylar, tarlada çalışan kadınlara İçişleri Bakanlığının Kadın Destek Uygulaması'nı (KADES) anlattı.

Haberler 14.06.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadnlara yönelik iddet ve erken yata evliliin engellenmesi için youn çaba sarf eden kadn komutanlar, Bitliste örencilerin yan sra tarlada çalan kadnlar da bilgilendiriyor.

Tatvan ilçesine bal Kydüzü köyünde ziyaretler gerçekletiren kadn komutanlar, erken yata yaplan evliliklerin yol açt problemlerle kadna yönelik iddet konusunda tarlada çalan kadnlarla sohbet etti.

Astsubaylar, kadnlara, aile içi iddet gören veya iddete maruz kalma ihtimali bulunanlara güvenlik güçlerinin ksa sürede ulaabilmesi için çileri Bakanlnn KADES uygulamasn tantt.

KADIN KOMUTANLAR TARLADA

Uygulamann telefonlara indirilerek doru kullanm konusunda da bilgiler veren kadn komutanlar, kadnlara ve genç kzlara broür datt.

Daha sonra hemcinsleriyle salatalk tohumu eken kadn komutanlar, bugüne kadar kent merkezi ve ilçelerde 97 köye giderek 4 bin 600 kiiyi bilgilendirdi, 2 bin 79 kiinin KADES uygulamasn indirmesini salad.

Tarlada çalan Makbule Yöncel, AA muhabirine, kadn komutanlarla sohbet ettiklerini belirterek, Kadn komutanlarmz bize KADESi anlatt, uygulamay gösterdi. Tohum ekerek bize yardm ettiler. dedi.

Fatma Yöncel de komutanlara teekkür ederek, Gerçekten çok memnun kaldk. diye konutu.

Ana Sayfaya Git