Kadın şiddetinde 3 sanığa hapis

Konya'da bir kadını darp ettikleri söylenen 3 sanığa hapis cezası verildi.

Haberler 19.10.2023 - 14:42 Son Güncelleme : 19.10.2023 - 14:50

Konyada bir kadını darbettikleri iddiasıyla yargılanan 2si kadın 3 sanık, nitelikli yağma ve hürriyeti yoksun kılma suçlarından 10ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Demet Anın darbedilmesine ilişkin tutuksuz yargılanan sanıklar Murat D, Sara D. ve Tuba Dnin avukatları katıldı.

Savcının mütalaasını tekrarladığı duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklara nitelikli yağma suçundan önce 12şer yıl hapis cezası verdi. Mağdur Demet Anın telefonunun olaydan sonra geri verilmesi ve kaybının giderilmesi nedeniyle sanıkların cezası 6şar yıla, iyi hal indirimiyle de 5er yıla düşürüldü.

Sanıklara hürriyeti yoksun kılma suçundan verilen 6şar yıl hapis cezası da iyi hal gerekçesiyle 5er yıla indirildi.

Sara D. ve Tuba Dye haberleşmenin gizliliğini ihlal, tehdit ve hakaret, mala zarar verme, özel hayatın gizliliğini ihlal suçlamasıyla 2 yıl 1 ay 25 gün, Murat Dye de haberleşmenin gizliliğini ihlal, mala zarar verme, özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Demet A, 8 Nisanda Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesinde Murat D. ile nişanlısı Sara D. ve Tuba D. tarafından elleri bağlanıp darbedildiğini öne sürerek şikayetçi olmuş, gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanmıştı.

Ana Sayfaya Git