Kadın şiddetine yeni adım geliyor

Erdoğan, Samsun'da cadde ortasında bir kadının dövülmesine tepki göstererek, ''Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Bugün Grup Başkanımızla konuştum, yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Biz bunları ne ana muhalefete ne diğerlerine bırakamayız" dedi.

Haberler 09.03.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, AK Parti Kadn Kollar 6. Olaan Kongresine katlarak bir konuma yapt. Yeni Bakan Aye Keir ile kadn kollar faaliyetlerini daha ileriye tayacaklarn ifade eden Erdoan, Kadn Kollarmz geçtiimiz 19 yldaki birikimiyle sadece seçimlerde kap kap dolaan bir tekilat olmaktan çkm, yln her günü yürüttüü faaliyetlerle kadn siyasetçi yetitiren bir okul haline gelmitir. Bugün Mecliste kadn milletvekillerimizin büyük bölümü, belediye meclisteki üyelerimizin çounluu bu okulda yetimitir diye konutu. Erdoann kongredeki konumasndan satr balar öyle:

KADINLARIN ÖNLER KESLD

Bugüne kadar kazandmz tüm baarlar ve zaferleri, ina ettiimiz tüm eserleri kadnlarmzla birlikte gerçekletirdik. Bugün Türkiyede siyasetten ekonomiye kadar her alanda kadnn ad ve imzas varsa AK Partinin gayretleri sayesindedir. Hayata geçirdiimiz reformlar ve uygulamalarla yllarca çadalk, laiklik adna kzlarmzn eitim ve i hayatnda önlerini sinsice kesenlere en güzel cevab hep birlikte verdik. Yeri geldi, buradaki birçok hanm kardelerimizin üniversitelere girmek isterken önleri kesilmedi mi? u anda içimizde üniversite kapsndan geri çevrilen birçok hanm kardeimiz var. O kaplardan geri çevrilenleri söke söke o üniversiteleri bitirdiler. kna odalarndan geri çevrilenler var. Bunlar daha sonra ana muhalefet partisinin de üst düzey yöneticisi olmadlar m?

KADINLARIN STHDAMI

Bunlar dürüst deiller. Dürüst olmadklar için millet bunlara iktidar vermedi, vermiyor. Yllarca kamuoyu önünde kadnn adn kullanan, geri planda hep ezen, horlayan, istismar eden anlay bu mücadeleyle hem deifre ettik hem gerilettik. Mecliste sadece Ak Parti grubunda 54 kadn milletvekilimiz varsa bu mücadele sayesindedir. Kamudaki istihdamda kadn oran yüzde 40lar gibi Cumhuriyet tarihinin en yükseine geldiyse ayn mücadele sayesindedir. Kadnlar adna elde edilen her kazanmn altnda sizlerin emei ve mührü var. Ak Parti Genel Bakan olarak Türkiyenin en çalkan kadrolarna, en azimli mensuplarna sahip tekilatna sahip olmakla gurur duyuyorum. Toplam üyemiz 11,5 milyon. Hiçbir partinin böyle bir üyesi yok. Sadece kadn kollarnn üye says 5,5 milyon. Hepsini bir kenara koyun, kadn kollarmz bir kenara koyun. Ülkemizi 2023 hedeflerine birlikte ulatracak, 2053 vizyonunu birlikte miras brakacaz.

MECLSTE YEN KOMSYON KURACAIZ

Kadn haklar konusunda güya en ileri saylan ülkelerdeki kadn cinayetlerinin, ülkemizdekilerin kat be kat fazlas olduu gerçeini görmezden gelerek ülkemiz hedef alnmaktadr. Ülkemizde tek bir kadnn dahi alçakça katledilmesine caddelerin ortasnda dövülmesine... Son Samsunda yaanan hadise onlara hakllk pay çkarmaz. Mecliste yeni bir komisyon oluturuyoruz. Bugün Grup Bakanmzla konutum, yeniden böyle bir komisyonu oluturacaz. Biz bunlar ne ana muhalefete ne dierlerine brakamayz. Elimizden geleni yapacaz. iddete maruz kalmasna müsaade edemeyiz. Adalet Bakanmla konutum, sonuna kadar bu ii kovalayacaklarn Malum kii tutukland.

KADINI, RUHSUZ BR BREY SIFATIYLA KARIMIZA DKMEYE çALIANLAR

Kadn kocasnn veya babasnn mal deil, ayn haklara sahip insandr. Kadna eziyet etmenin, kötü davranmann hiçbir izah olamaz. Ülkemizde, Samsunda olduu gibi zaman zaman rastladmz olumsuzluklar kadim deerlerimizden uzaklatmz gösteriyor. Kadn anne olmaktan, karde olmaktan, e olmaktan, evlat olmaktan çkartp köksüz ve ruhsuz bir birey sfatyla karmza dikmeye çalanlarn oyununa gelmeyeceiz. Kiilik bozukluk ürünü olan saldr ve cinayetleri töre bahanesiyle kültürümüze ykmaya çalanlara frsat vermeyeceiz. Kötülere meydan okuyacaz. ktidarlarmz döneminde yaptmz çalmalarla kadnn hakknn korunmas için çok büyük mesafe kat ettik. Tarihi dönüümler gerçekletirdik.

KADIN EN BATA ANNEDR

Adna aile dediimiz mukaddes ocak nesli muhafaza eden, inanc yaatan vasflaryla ortak geleceimizin teminatdr. Toplum ayakta duramazsa geride ne devlet ne millet ne medeniyet kalr. yi ve kötü günümüzde her zaman yanmzda olacan bildiimiz bir aileniz varsa hayata daha güvenli bakabiliriz. Salgn döneminde bu gerçei bir kez daha yaadk. Kadn kollarmzda vazife üstlenen kardelerimizin de kendi aileleri yannda çevresinin de yardmna komak için nasl çaltklarn yakndan biliyorum. Allah ailenin temeli olan kadnn ve erkein birlikteliini sevgi ve merhamet üzerine kurmutur. Aile müessesinde yer alan eler, çocuklar ve büyükler birbirlerinin zenginlii ve emanetidir.

SOKAKLARA DÖKÜLÜN DYORLAR, BÖYLE AHLAKSIZLIK OLUR MU

Kadn en bata annedir, çocuun ilk vatandr. Kz çocuklarn bir an önce baba evlerini, ailelerini terk etmeye çaranlar olduunu biliyoruz. Sokaklara dökülün diyorlar, bu ne anlaytr. Böyle ahlakszlk olur mu? Bu bir ruh hastalnn iaretidir. Türkiye kadna iddet sorununu çözer, ülkemiz için asl tehdit bu hastalkl zihniyettir Bir süredir, sk sk yeni dönemde önceliklerimizin bana eitimin, kültürü, aileyi koyacamzn sebebi budur. Ülkemizin temel altyap sorunlarn çözmeyi baardk. Artk maziden atiye uzanan medeniyet köprümüzde her alanda dünyann en iyi olmas yolunda ilerleme vakti gelmitir. Kayba tahammülümüz yok.

DYARBAKIR ANNELERNE GDECEKSNZ

Evlat hasretiyle yürei yanan anneye, babaya, kardee riyakarlk olmaz. Kendisine tannan frsata ve krediye ramen terör örgütüyle arasna mesafe koyamayan partiyle aranza mesafe koyacaksnz. Ben bu ana muhalefete soruyorum; siz bu partinin yannda msnz? Ankaradan stanbula birlikte yürüyeceksiniz, sonra alakam yok diyeceksiniz. Sonra utanmadan sklmadan Diyarbakr Annelerine gideceksiniz. Diyarbakrda olduu gibi sahte demokrat maskesini hemen indiriverirler.

BU NE UTANMAZLIKTIR

u anda ana muhalefetin tekilatlarnda iddet, tecavüz, taciz var m? Ne ararsan bulunur. Tacizi ve tecavüzü yapan kendi mahallelerinden biriyse affedersiniz yollu diyerek kadn yaftalamaktan çekinmez. Kadn cinayetlerinde bile kadnn ya da failin kimliine göre pozisyon alrlar. Biz herkes için hak ve özgürlük diyoruz onlar sadece kendi hayat tarzlarnn özgürlüünü istiyor. Biz yeni anayasa yapalm diyoruz onlar darbe anayasasndan bahsediyor. Ey ana muhalefet partisinin bandaki adamcaz sen ne zamandan beri devletin alar para ile sattn söylüyorsun. Bu ne utanmazlktr ya. Dünya a aryor, bulamyor. Biz aldmz alar süratle belli kategorilerde vatandalarmza ulatrmak istiyoruz. Önce Ben vatanda Kemalim, sram ne zaman gelirse am yaptracam dedi. Niye gittin yaptrdn o zaman. Bugün yeni bir ey söylemi. Biz hiçbir eve kahveye çaya gitmezmiiz. Ya sen bizden altn. Ankarann en büyük spor salonunda Kadn Kollar Kongresi yapyoruz, dikkat et. Tablo ortada. Demokrasi ve ekonomide reformla ilerleyelim diyoruz, onlarn gönlünde tek pati özlemi var. Geç o ileri geç. Onlarn yerel yönetimlerinin olduu yerde çöp, çamur, çukur var. Bunlarn derdi halkyla, ehriyle, emanetle dertlenmek deil. Cumhur ttifak olarak ülkemizi büyütmeye devam edeceiz. Her seçim önemlidir. Ama geldiimiz noktada 2023 seçimleri Türkiye için tam bir kader seçimine dönümütür.

2023 SEçMLER

Biz demokrasi diyoruz, bunlar tek parti özlemi diyor. Türkiye böyle bir muhalefet anlayn hak etmiyor. 2023 yerli ve milli anlayla iktidara gelebileceini idrak etmi bir muhalefetin douunun da müjdecisi olacaktr. 2023ün inallah en önemli üç ayandan birisi ana kademe, kadn kollar ve gençlik kollar. AK Parti Türkiyenin sadece dününün ve bugünün deil, yarnnn partisidir. Milletimize gelecei konusunda proje sunabilen tek parti AK Partidir. Ana muhalefetin hiç yatrmlarn duyuyor musunuz, yerel yönetimlerinden bir ey duyuyor musunuz? çöp, çukur, çamur var. Bunlarn derdi halkyla, ehriyle, emanetle deil. 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduumuz, halkoylamasyla hayata geçirdiimizi Cumhur ttifak olarak ülkemizi büyütmeye, güçlendirmeye devam edeceiz. 2023 seçimleri Türkiye için tam bir kader seçimine dönümütür. Cumhur ttifak olarak el ele vereceiz ve 81 vilayetimizde Cumhur ttifak olarak ülkemizin bütününde bir taçlandrma harekatn sürdüreceiz. Her günümüzü seçim arefesi kabul ederek kesintisiz çalacaz.

Ana Sayfaya Git