Kadın şiddetini önleme modülü

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçu "Kadına yönelik şiddeti önlemede Risk Analiz ve Yönetim Modülü'nü 18 pilot ilde başlattık"

Haberler 24.09.2020 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, kadna yönelik iddeti önlemede kullanlacak Risk Analiz ve Yönetim Modülünü 18 pilot ilde balattklarn bildirdi.

Selçuk, yazl açklamasnda, kadna yönelik iddetle mücadele kapsamnda etkin ve kalc tedbirler alnmasna dair çalmalara devam ettiklerini belirtti.

2020-2021 Kadna Yönelik iddetle Mücadele Koordinasyon Plan kapsamnda Aile Bilgi Sistemine (ABS) entegre edilmek üzere Risk Analiz ve Yönetim Modülünün gelitirmesi çalmalarnda pilot uygulama aamasna gelindiini aktaran Selçuk, kadna yönelik iddet olaylarnda riskin zamannda tespit ve durumun etkili biçimde yönetilmesine ilikin hizmet yaklamnda olduklarn vurgulad.

Selçuk, Bakanln kadn hizmet birimlerince sunulan hizmetlere yeni bir ivme kazandracak Risk Analiz ve Yönetim Modülü için bir dizi çalma gerçekletirdik. çerisinde risk ölçei ve sosyal hizmet müdahalesi admlarn barndran, modül gelitirerek elektronik izleme ve yönetim bilgi sistemi olan ABSye entegre ettik. Kadna yönelik iddeti önlemede Risk Analiz ve Yönetim Modülünü 18 pilot ilde balattk. ifadesini kulland.

iddet Önleme ve zleme Merkezlerini (ÖNM) 81 ile yaygnlatrdklarn anmsatan Selçuk, Risk Analiz ve Yönetim Modülünün, ÖNM mesleki personelince iddet maduruna sunulacak hizmetlerin balangç noktas niteliinde olacan bildirdi. Selçuk, modüldeki risk odana göre mesleki müdahale yaplacan vurgulad.

Bakan Selçuk, öyle devam etti:

Kadna yönelik iddete ilikin corafi dalm üzerinden 81 ilimizin analizini yaparak pilot uygulama için 18 temsili ilimizi belirledik. Bu kapsamda Amasya, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakr, Edirne, Erzincan, Gaziantep, Hatay, Kars, Kayseri, Kütahya, Mula, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Van illerimizdeki ÖNM personeline modülün kullanmna dair eitim gerçekletirdik. Yaplan eitim sonrasnda Risk Analiz ve Yönetim Modülünü 18 ilimizin ÖNMlerinde kullanma sunduk.

- Pilot uygulama yl sonuna kadar sürecek

Modülün pilot uygulamasn yl sonuna kadar sürdürmeyi planladklarn belirten Selçuk, pilot uygulama süresince elde edilecek veriler kapsamnda risk deerlendirme ölçeinin güvenirlik analizlerinin gerçekletirileceini, çkan sonuçlar dorultusunda bilimsel kanta dayal bir risk ölçei oluturulacan kaydetti. Selçuk, risk yönetimi admlarna da uygulamadan gelen geri bildirimlerle nihai halinin verileceini aktard.

çalmalarn tamamlanmasnn ardndan Kadna Yönelik iddet Vakalarnda Risk Analiz ve Yönetim Modülünü uygulamaya koyarak 81 ilde yaygnlatracaklarn belirten Bakan Selçuk, Böylece kadna yönelik iddetle mücadele çalmalarnda sadece kriz odakl deil ayn zamanda risk odakl yaklam benimsenerek madur kiiye doru müdahale ve etkin hizmet sunmay salayacaz. ifadesine yer verdi.

Ana Sayfaya Git