Kadına şiddet uyarısı geldi!

İçişleri Bakanlığı'nca 81 il valiliğine, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı'nı içeren genelge gönderildi. Genelge ile 5 milyon erkeğe eğitim verilmesi, elektronik kelepçe sayısının 1500'e çıkarılması, Kadın Destek Uygulaması'nın (KADES) 5 milyon indirme sayısına ulaşması hedefleniyor.

Haberler 04.04.2022 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, 2021-2025 yllar arasn kapsayan Kadna Yönelik iddetle Mücadele 4üncü Ulusal Eylem Plan dorultusunda hazrlanan genelgeyle kadna yönelik iddetle mücadelede kalc ve etkin baarnn elde edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda; adalete eriim ve mevzuat, politika ve koordinasyon, koruyucu ve önleyici hizmetler, toplumsal farkndalk, veri ve istatistik balklarndan oluan 5 ana hedef belirlendi. 2022 Faaliyet Plannda, 28 alt hedef ve bu alt hedeflere ilikin 110 performans göstergesi yer ald.

KADIN KONUKEV SAYISI ARTIRILACAK

Bakanln 81 il valiliine gönderdii genelgeye göre, kadn konukevlerinin says artrlacak. Bu kapsamda 5393 sayl Belediye Kanununun 14üncü maddesinde yer alan Büyükehir belediyeleri ile nüfusu 100 binin üzerindeki belediyeler, kadnlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadr hükmü dorultusunda gerekli takip yaplarak, 2022 yl içerisinde ilgili belediyelerce en az 10 yeni kadn konukevi-snma evinin açlmas salanacak.

RSKL VAKALAR TAKP EDLECEK

Tekerrür eden ve yüksek ya da çok yüksek risk grubu içerisinde olduu deerlendirilen vakalarn birebir takibi için mahallinde ilgili kurumlarn temsilcilerinden risk yönetim ekibi oluturulacak ve kolluk personeli görevlendirilecek. Boanma süreci devam eden veya daha önceden hakknda 6284 sayl kanuna göre tedbir karar bulunan tutuklu/hükümlülerin ceza infaz kurumlarndan tahliyeleri esnasnda kolluk birimlerine anlk bildirimde bulunacak yeni bir veri entegrasyon sistemi oluturulacak. Kadna yönelik iddet olaylarna kar etkin mücadele amacyla 1 ubat 2021 tarihinde oluturulan ve tüm kolluk birimlerinde kullanlan Aile çi ve Kadna Kar iddet Olay Kayt ve Risk Deerlendirme Formundan elde edilen veriler dorultusunda risk deerlendirme parametreleri her yl güncellenecek.

Ana Sayfaya Git