Kadına yönelik şiddet kanunu resmi gazete'de

Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberler 27.05.2022 - 18:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanuna göre, Türk Ceza Kanunundaki takdiri indirim nedenleri snrlandrlacak. Failin pimanlk içermeyen davranlar, takdiri indirim nedeni olarak kabul edilmeyecek.

Failin salt indirim almaya yönelik klk ve kyafetine özen göstermesi, takm elbise giymesi, kravat takmas gibi durumadaki ekli tutum ve davranlar, takdiri indirim nedeni olarak dikkate alnmayacak. Takdiri indirim uygulanmas halinde ise gerekçeleri kararda mutlaka gösterilecek.

Kadna kar iddetle daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydrcln salanabilmesi amacyla kasten öldürme, kasten yaralama, tehdit, ikence ve eziyet suçunun kadna kar ilenmesi halinde cezas artrlacak.

Kasten öldürme suçunun kadna kar ilenmesi hali bu suçun nitelikli halleri arasna alnacak. Kasten öldürme suçunda ceza müebbet hapis iken bu suçun kadna kar ilenmesi halinde verilecek ceza arlatrlm müebbet hapse çkarlacak.

Basit tbbi müdahale ile giderilebilecek kasten yaralama suçunun kadna kar ilenmesi halinde cezann alt snr 4 aydan 6 ay hapse yükseltilecek.

kence suçunun kadna kar ilenmesi halinde cezann 3 yl olan alt snr 5 yl hapse çkarlacak. Eziyet suçunun kadna kar ilenmesi halinde cezann 2 yl olan alt snr 2 yl 6 ay hapse yükseltilecek.

Hayata, vücut veya cinsel dokunulmazla yönelik bir saldr gerçekletirileceinden bahisle ilenen tehdit suçunun madurunun kadn olmas halinde cezann 6 ay olan alt snr 9 ay hapse çkarlacak.

Kamu hizmetlerinden yararlanma hakknn engellenmesi suçunun konusunun salk hizmetleri olmas durumunda verilecek ceza altda biri oranna kadar artrlacak.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git