Kadına yönelik şiddeti kınamak için yürüyüp balon uçurdular

Van'da kadınlar, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüş yapıp balon uçurdu. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri ise basın açıklamasıyla kadına yönelik şiddeti kınadı.

Haberler 26.11.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KADEM, 25 Kasm Kadna Yönelik iddete kar Uluslararas Mücadele Günü kapsamnda basn açklamas yapt. KADEM Van l Temsilcisi Gamze Biçek Bozdoan, kadna yönelik iddeti knadklarn belirterek, Özellikle son yllarda ak, sevgili, e gibi kelimeleri sk sk cinayet, iddet, ölüm gibi kelimelerle bir araya getiren hastalkl yaklamlarn önüne geçebilmek. Medyaya yansyan ac olaylar, özellikle iddet madurlarnn acya katlanmak için çeitli bahanelere sndklarn ortaya koyuyor. Oysaki sevgi; iddet, cinayet, istismar ile yan yana gelemeyecek bir kavram. KADEMin iddet türlerinin yer ald ilikilere odaklanan kampanyas da bu gerçekten yola çklarak hazrland. iddetin bahanesi olmaz sloganl kampanyada, karlkl sevgiyle çklan yolda özellikle kadnlarn, iddet türlerini ve geliyorum diyen iddetin öncüllerini fark etmeleri amaçlanyor. Baz tutum ve davranlarn, yaklaan bir iddetin habercisi olabileceine ilikin farkndalk oluturulmak isteniyor. Sevgi ile iddet Yan Yana Gelmez, Kendini Kandrma mesajyla, iddeti besleyen, sürekliliini salayan davranlar konusunda kadn erkek herkeste bir farkndalk oluturulmas hedefleniyor diye konutu.

DDETE KARI YÜRÜYÜ

Van Büyükehir Belediyesi Kadn Aile Hizmetleri Daire Bakanl öncülüünde de kadna yönelik iddete dikkat çekmek ve farkndalk yaratmak için yürüyü yapld. Cumhuriyet Caddesinde bir araya gelen kadnlar, ellerindeki pankartlarla Soydan Kavana kadar yürüdü. Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmezin ei Meral Bilmez, Büyükehir Belediyesi Kadn Aile Hizmetleri Daire Bakan Selma Biçek ile kadn polis ve askerler de yürüyüe elik etti. Yürüyüün sonunda kadnlar balon uçurdu.

Ana Sayfaya Git