Kadınlar yürüdü!

Şırnaklı kadınlardan PKK'ya karşı "Artık Yeter" yürüyüşü

Haberler 11.09.2020 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta ehit ve gazi eleri ile çocuklar daa götürülen anneler, PKKya kar Edi Bese (Artk Yeter) yürüyüü yapt.

Ellerinde Türk bayraklaryla Yeni Mahalle Geylani Camisi önünde toplanan rnakl kadnlar, Cizre Caddesinden ehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK sloganlar atarak HDP l Bakanl binas önüne kadar yürüdü. Ellerindeki rnakl kadnlar hesap soruyor, rnakl kadnlar destan yazyor, Teröre geçit yok, Unutmadk, unutturmayacaz yazl dövizlerle yürüyen kadnlardan bazlar da PKK tarafndan daa götürülen çocuklarnn fotoraflarn tad.

Baz kadnlarn yöresel kyafetleriyle katld yürüyüe genç kzlar da destek verdi.

Bölücü terör örgütü tarafndan zorla daa kaçrlan ve daha sonra güvenlik güçlerine teslim olan S.A, grup adna yapt açklamada, bölgenin anneleri, kadnlar ve genç kzlar olarak, terör örgütü PKKnn 40 yl akn süredir bölgede kan, gözya, bask ve zulüm politikasna dur demek, örgütün siyasi uzants HDPnin üst yetkilileri tarafndan kadna yaplan istismar olaylarna tepki göstermek ve saflar sklatrmak için toplandklarn söyledi.

Terör örgütü PKK ve siyasi uzants HDPnin en çok zarar Kürt kadnlarna ve bölge halkna verdiini belirten S.A, unlar kaydetti:

Terör örgütü, daha hayatlarnn baharnda kandrd gençleri daa götürerek analarn yüreini dalam, hiçbir duyguyla kyaslanamayacak evlat hasretiyle analar ba baa brakmtr. Her nedense imdiye kadar Kürt anneleri diye siyasi emellerine alet ettikleri ve kullandklar ayn anneler, evlatlarn isteyince Kürt Anneleri unvanlarn kaybettiler. Peki soruyoruz neden? Ey hainler, kandrdklarnz vereceksiniz. Bizim gençlerimizi zehirlemeye çalyorsunuz ama millet uyand, yok öyle yama. Bu millet karde, kimse kimseyi kandrmasn. Halklarn kardelii yok, tek millet, tek bayrak var.

çukur teröründe evleri yklan, madur olan ve hayatlarn kaybedenlerin de bölge halk olduuna dikkati çeken S.A, terör örgütü PKKnn siyasi uzants HDPden evlerinin temeline bombalar döenirken, bir ehir yok edilirken, on binlerce insan evladndan, evinden, ilinden edilirken bir tepki duymadna dikkati çekti.

- Bu topraklarda kan aktmadnz gün neredeyse yok

Terör örgütünün siyasi uzants HDPnin kadnlar ön saflara sürerek sözde onlara deer verdiini zannettiini aktaran S.A, öyle konutu:

Peki son zamanlarda çkan kendi milletvekilleri ve yöneticilerinin kadna yönelik taciz olaylarna kar HDP niye 3 maymunu oynad, neden bir açklama yapmad? Peki size bir soru daha soruyoruz; 17 yandaki kz çocuklarnn elinden kalemi alp silah veriyorsunuz, o kadn cinayeti deil midir? Kadna verdiiniz deer ortadadr. Geçmiten bugüne kadar binlerce Kürt, sivil, savunmasz vatandamz katlettiniz, ehit ettiniz. Bu topraklarda kan aktmadnz gün neredeyse yok.

Bundan 25 yl önce 8-9-10 Eylül tarihlerinde, 1995 ylnda Uludere ilçesi Bulakba köyünde 9 vatandamz katlettiniz. Amaçlar sadece çalarak helal ekmeklerini kazanmak olan 4 içiyi Cudide katlettiniz. Yeniaslanbaer ve Geçitboyu köylerinde çobanlarmz katlettiniz. Onlar Kürt kökenli sivil deil miydi? Dalarmzda ve ehirlerimizde yaptnz katliamlarn izleri hala mevcuttur. ATM srasnda ehit edilen astsubaymz, uykudayken ehit edilen polislerimiz, güvenlik korucularmz ve öretmen enay Aybüke Yalçn, öretmen Nurettin Ylmaz, Eren Bülbülden ne istediniz? Üstelik bunlar yaparken de sözde Kürtleri savunma adna yaptnz.

- Bu eylem, PKK ve siyasi uzantlarnn zulmüne bakaldrdr

Terör örgütü PKK ve siyasi uzants HDPye, Sizler birilerinin ellerini yakmamak için kulland maadan ibaretsiniz. diye seslenen S.A, açklamasna öyle devam etti:

Bu eylem, PKK ve siyasi uzantlarnn zulmüne bakaldrdr. Yllardr sessiz bir çlk vard, o çlk artk patlama noktasna geldi. Kadnlar artk seslerini duyurmak istiyor. Biz de onlarn yanndayz, o acy hissediyoruz ve mücadelelerine ortak olduumuzu buradan haykryoruz. Kadnlarmz Kandilden kopararak özgürletirmek lazm. Kadnlarmz PKKdan kopararak özgürletirmek lazm. Kadnlarmz HDPden kopararak özgürletirmek lazm.

- Diyarbakr annelerine destek

Kandrlarak daa kaçrlan gençlere de seslenen S.A, konumasn öyle sürdürdü:

Artk annelerinizin yüreindeki atei söndürmek için geri gelin, devletimize teslim olun ve annelerinizin dinmeyen gözyalarna çare olun, hayat suyu olun. Kimsenin maas olmayn, Türk-Kürt kardelii üzerine hesap yapan, araya nifak sokmaya çalan bata PKK terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerini ve siyasi uzantlarn lanetliyoruz. Teröre kar yürütülen mücadelede sivil inisiyatifin önemi ortadadr. Bu balamda Diyarbakr annelerinin cesaretini kutluyoruz. Kalbimiz ve insanlmz sonuna kadar Diyarbakr anneleriyle birliktedir. Her ortamda bar, kardelik, demokrasi, insan haklarndan dem vuranlar, duyun ve bu sese kulak verin. Bu analarn sesi, tüm milletin sesidir. Bu teröre isyan, teröre lanetin sesidir. Susmak insanla ihanettir.

Gözünü krpmadan vatan uruna cann feda eden ehitlerimizin bizlere verdii cesaret ile diyoruz ki ne eli kanl terör örgütü PKK ne de dünya üzerinde hiçbir örgüt ve oluum bizim birlikteliimizi bozamayacak. Görmü olduunuz bu kadn topluluu terör örgütü PKK ve siyasi uzants olan HDPden yllardr gördüü her türlü zarara Edi Bese diyor. Son olarak diyoruz ki bundan sonra her hafta yürei yanan rnakl kadnlar olarak buraya gelip sizlere hesap soracaz. Kandrarak aldnz tek bir genç kalmayncaya kadar hakl mücadelemize devam edeceiz.

Kadnlarn yürüyüü, zlgtlar eliinde sona erdi.

Ana Sayfaya Git