Kadınlara kalkan eller affedilemez!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kadınlara kalkan elleri, asla affetmeyeceğiz. Bu mücadeleyi, tek bir cepheden veremeyiz. Şiddeti, toplumumuzun damarlarından temizlemek için, yalnızca bir alana yoğunlaşmak, kalıcı bir çözüm getirmez. Şiddetin kökünü kurutmak, hepimizin el birliğiyle yürüteceği çalışmalara bağlıdır" dedi.

Haberler 26.11.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Aratrmalar Merkezi Müdürlüü tarafndan düzenlen Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Günü Panelinin açlna Emine Erdoann yan sra çileri Bakan Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Bakan Tugeneral Murat Bulut katld.

Emine Erdoan, stanbulda samuray klcyla öldürülen Baak Cengize rahmet dileyerek, Bizi en çok dehete düüren, vicdanlarmzda hazmedemediimiz eylerden biri de katilin, kadnlar savunmasz bulduu için, onu seçmi olmasyd. Baak kzmz, hepimizin evlad, hepimizin kardeidir. Onu ve yitirdiimiz dier canlar unutmayacaz ve kadnlara kalkan elleri asla affetmeyeceiz dedi.

çOCUKLARIN BU VAHETN çNDE YER ALDIINI GÖRMEMELYZ

Emine Erdoan, kültürler aras etkileimin hzla arttna vurgu yaparak, Küreselleme ve teknolojik dönüüm, kültürler aras etkileimi, hzla artryor. Bilhassa gençlerimiz, küresel bir havuzdan besleniyorlar. Sinema ve müzik gibi, insanlarn zihnine en hzl tesir eden araçlar, maalesef, beraberinde, iddet unsurlarn da tayor. Hatta, iddetin kutlanan, iddet gösteren karakterlerin, alklanan modellere dönütüünü görüyoruz. arklarda, kadnlarn haysiyetine, büyük saldr saydmz sözlerin, adeta tekerlemeye döndüünü görmek, son derece ac. Bununla beraber, sosyal medyada, kadnlara yöneltilen iddet dili ise, iin mutlaka ele alnmas gereken dier bir safhas. Aslnda tüm bunlar, çok önemli bir gerçee iaret ediyor. O da zihnimizi ve kalplerimizi, filtrelerle donatmamz gerekliliidir. ifadesini kulland.

BAKAN SOYLU: 240 BNN ÜZERNDE HBAR GELD

Bakan Soylu ise 25 Kasm 365 gün yaayan ve kendini sorumlu hisseden bir anlaya sahip olduklarn vurgulayarak, Bu çalmalarmz yaparken, tüm bakanlklarmz ile Aile Bakanlmz liderliinde bir anlay içindeyiz. Benim çalmalardan gördüüm enteresan bir ey var; bu meselede arkadalarmzn ortaya koyduu birlik öyle bir sinerji oluturdu ki. KADES; kadnlarmzn bir dümeye bastnda kolluk kuvvetlerinin 4 dakikada yannda olaca uygulamay devreye aldk. 240 bin üzerinde ihbar geldi. Aile ve Adalet Bakanl ile bir araya geldik. Kelepçe merkezi var. Sonuçlarnn tüm bakanlklar tarafndan izlendii, takip edildii, buradaki kapasiteyi bine çkardk. Ylbandan bu yana 700 üstünde kelepçe takld. Belli dönem karakola bavurmusa o kiinin kurduumuz aile içi ve kadna iddete yönelik bunlar önleme büro amirlikleri var, toplam 1102 tane. Hem müdahale edecekler hem de tecrübe biriktirecekler. Bunu da saladlar. Tüm polis amirliklerinde güven masas kuruldu. 3 bin üstünde kadn polis görevlendirildi. Karakola girdiinde onu orada kadn polis karlyor dedi.

BAKAN YANIK: DDET BESLEYEN KAYNAKLAR KURUTULMALI

Bakan Yank ise baz iddet türlerinin farkl dinamikleri ve sebep-sonuç ilikisine bal olduunu vurgulayarak, Dolaysyla kendi dinamikleri içerisinde özel olarak mücadele edilmeli. Özel yöntemler belirlenmelidir. Son zamanlarda kamuoyunda sizlerin de çokça karlatmz bir tartma biçimi var. Efendim iddet geneldir kadna yönelik iddet, erkee yönelik iddet, çocua yönelik iddet olmaz. Hepsi ile topyekun mücadele edin. Evet, hepsi ile topyekun mücadele ediyoruz zaten. Burada sorun yok. Ancak her bir iddet türünün biçiminin kendi dinamikleri var ve bunu dikkate almadnz zaman her birine etkin mücadele gelitirmeniz mümkün olmuyor. Bunlara yönelik tespitleri doru yaptnzda çözüm yöntemlerini de doru oluturmu oluyoruz ve daha etkin, daha ksa sürede daha etkin sonuçlar alma imkanmz oluyor. Bu anlamda iddeti besleyen kaynaklar varsa kurutulmal, iddeti meru görebilen ya da mazur görülebilen alg ve zihniyetlerin dönüümü için de ayrca çaba harcamanz gerekiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git