Kadınların sorunu nedir?

'Kadının Sorunu Erkeğin Meselesi' projesinde gidilen ilk şehir Diyarbakır oldu

Haberler 16.05.2022 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SEMRA Enver Yücel (SEY) Vakf tarafndan cinsiyet eitsizliine dikkat çekmek amacyla, 7 bölgede 7 ayr ehirde yaplmas planlanan Kadnn Sorunu Erkein Meselesi projesinin ilki Diyarbakrda yapld.

7den 70e deiim hareketi sloganyla Bahçeehir Kolejinin ev sahipliinde düzenlenen programa Bahçeehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. irin Karadeniz, SEY Vakf Bakan Vekili Begüm Yücel, Birlemi Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye yi Niyet Elçisi ve oyuncu Songül Öden ile öretmen ve örenciler ile velileri katld.

SEY Vakf Bakan Vekili Begüm Yücel, farkndalk yaratmak amacyla böyle program yaptklarn belirterek, Kadnn sorunu erkein meselesi derken aslnda kadn sorunlarn erkeklerin mesele haline getirmemesini istiyoruz. Böylelikle hep birlikte buna bir çözüm bulabiliriz.

Zaten kadnlar bunu uzun zamandr paylayorlar, mücadele veriyorlar ama erkekler hep izleyici ksmnda oluyor. O yüzden bizim amacmz erkekleri de bu deiimin bir parças haline getirip bu harekete dahil etmek. 7 bölgede 7 ehre gideceimizi söylemitik. Diyarbakrda baladk bundan sonra farkl ehirlerde devam edeceiz dedi.

NSANLAR NE OLURSA OLSUN HAYALLERNDEN VAZGEçMEMELLER

Songül Öden de toplumda küfrün öznesinin kadn olduuna iaret ederek, unlar söyledi:

Kadna atfedilenleri zaten biliyorsunuz. Dolaysyla böyle bir oluum balattklar için böyle bir farkndalk yarattklar için çok memnun oldum. Babasz büyümü bir kz çocuu olarak ben hep bunu söylerdim; onun babas var, onlarn imkanlar var, onlarn eyleri var. Hep böyle düünürdüm ama ablalarm çok kitap okuyan ablalard. Bu benim için müthi bir anst. Ben ne zamanki edebiyata yöneldim. Oradaki insanlarn ilham verici hayatlarn okuduumda dünyann deitirilebilir bir yer olduunu, benim hayatmn da deiebileceini düündüm. Buna karar verdiim zaman bile çok iyi hatrlyorum. Dolaysyla mücadeleci bir alan oldu benim için bu ama insanlar hayallerinden vazgeçmemeliler, ne olursa olsun.

Ana Sayfaya Git