'Kadrolu eşekleri' iş başında

Mardin’de temizlik işlerinde kullanılan 'kadrolu eşekler' araçların giremediği dar sokaklarda ekiplerin yardımına koşmaya devam ediyor. Mevcutta 47 adet bulunan 'kadrolu eşekler' 8-10 yıllık çalışmalarının ardından 'emekliliğe' ayrılıyor.

Haberler 30.03.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Artuklu ilçesinde dar sokaklara temizlik araçlarnn girememesi nedeniyle belediyede temizlik ilerinde görevli kadrolu eekler ehrin dar sokaklarnda mesailerini sürdürüyor. Halihazrda 47 eein çalt Artuklu ilçesinde kadrolu eekler 8-10 yllk mesailerinin ardndan emeklilie ayrlyor. Eeklerin bakamna, emekliliklerinin ardndan özel bir merkezde devam ediliyor.

Kadrolu eeklerin 8-10 yl çaltktan sonra emekli edildiklerini belirten Artuklu Belediyesi Temizlik leri Kontrol çavuu Bülent Kavak, u anda 47 tane kadrolu eein olduunu söyledi. Kavak, Sabah 07.00da çkyorlar, saat 10.00da dinlenmeye geliyorlar. Saat 13.00da tekrar çkarp 17.00a kadar çalyorlar. Eeklerin çalma süresi yaklak 10 yl. Bizim ayr bir barnamz var, eekleri orada besliyoruz dedi.

EEKLERE VEDA TÖREN DÜZENLYORUZ

Emeklilii gelen eeklere veda töreni düzenlediklerini belirten Kavak, Muz olsun, karpuz olsun böyle bir veda yapyoruz arkadalarla kendi aramzda. Veda töreninin ardndan emekli ediyoruz. Bizim bakcmz var, emekli olan eeklerin bakmna ayr bir yerde devam ediyoruz. Eeklerden ayrlmak zor oluyor. Ailelerimizden daha çok onlarla vakit geçiriyoruz. Bizi, sesimizi tanyorlar, sürekli beraber olduumuz için. Baz arkadalarmz var, sabahleyin geldiklerinde tavlaya merkebi çkard zaman isim veriyor, sesleniyor. Tavlann kapsna geliyor, kendiliinden çkyor. çiko var Karaolan var, deiik isimlerle sesleniyorlar. çiler kendileri isim veriyor onlara, sesleniyorlar eek de geliyor. Emeklilik zamannda arkadalarmzdan bazlar alyor. Ölene kadar onlara bakyoruz. Serbest brakmyoruz, eekleri ayr bir yerde tutup bakmlarn yapyoruz. Bu yl emekli olacak 3 tane eeimiz var diye konutu.

Temizlik görevlisi Tekin Sebuktekin de çalma hayat boyunca toplamda 3 eek deitirdiini, yanlarnda çalan eeklere altklarn ve ayrlnca üzüldüklerini belirtti. Sebuktekin, emekli olunca da gidip eeine bakacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git