Kahreden intihar!

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisi Enes Kara, Elazığ'da bir binanın 7.katından atlayarak yaşamına son verdi.

Haberler 12.01.2022 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Üniversitesi Tp Fakültesi 2.snf örencisi Enes Kara, kentte bir binann 7.katndan atlayarak yaamna son verdi. Kara, intiharndan önce çektii videoda ise kald yurtta basklara maruz kaldn ve psikolojik olarak yorulduunu söyledi.

KENDME SADECE 3 SAAT AYIRABLYORUM

Kara çektii videoda ailesinin zoruyla yurtta kaldn söyleyerek, u an cemaat yurdunda kalyorum. Hiç kalmak istemememe ve bunu aileme defalarca söylemi olmama ramen. Defalarca söyledim ama beni burada kalmaya zorladlar ifadelerini kulland.

Yurtta kendisine sadece 3 saat ayrabildiini söyleyen Kara, öyle devam etti: 3 saat gibi bir ey kalyor ve kalan zamanda adam akll ders de çalamyorum. çünkü psikolojik olarak yorgun oluyorum. Özgür hissetmiyorum kendimi 24 saatten kendime ayrabildiim 3 saat falan.

HERKES DOKTORLUKTAN KAçIYOR

Öte yandan Karann ölümünden önce, Herkes doktorluktan kaçyor, çünkü mobbing var, uzun süreli nöbetler var, hastadan iddet görme ihtimali var, köle gibi çalyorsunuz, ben böyle bir gelecek istemiyorum eklinde bir not brakt da kaydedildi.

ADL TIP: ÖLÜMÜ YÜKSEKTEN DÜMEYE BALI

Frat Üniversitesi Tp Fakültesi yetkililerinden ald bilgilere göre de, Karann yaad binann hemen yanndaki bir apartmann 7.katndan atlad ve bu srada olay yerinden geçmekte olan 112 Acil Servis çalanlarnn ilk müdahaleyi yapt belirtildi. Cenazesi bu sabah ailesi tarafndan Hataya götürülen Karann ölüm nedenine ilikin adli tp ön raporunda da ölümün yüksekten dümeye bal meydana geldii aktarld.

ARKADALARINA TIP OKUMAYI SEVMYORUM DED

Genç tp örencisinin ayrca özellikle son 1 ayda içine kapank olduu ve arkadalarna da tp okumay sevmediini söyledii ifade edildi. Karann son 1 ayda birçok dersine de girmedii aktarld.

ARKADALARI ANMA TÖREN DÜZENLED

Enes Kara için Frat Üniversitesi Tp Fakültesi önünde anma töreni de gerçekletirildi. Frat Üniversitesi Tp Fakültesi önünde düzenlenen anma törenine katlan arkadalar, sayg duruunun ardndan fakülte önüne karanfil brakarak açklamalarda bulundu.

Arkadalar Enes Kara için toplandklarn belirten Tp Fakültesi örencisi Zeynep layda Baykendi, Aldmz haberle hepimiz derinden sarsldk. Üzüntümüzü dile getirebilecek durumu ifade edebilecek tek bir kelime bulmak imkansz. Bugün burada Frat Üniversitesi Tp Fakültesi örencileri ve Enesin arkadalar olarak Enesi anmak için toplandk. Enes sen her zaman kalbimizde olacaksn dedi.

çELK AçIKLAMA YAPTI

Öte yandan, AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Ömer çelik, sosyal medya hesabndan, Frat Üniversitesi Tp Fakültesi örencisi Enes Karann ölümüne ilikin paylamda bulundu. Enes Karann hayatn kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaadklarn belirten çelik, unlar kaydetti:

Yüreimiz yand. Enes Kara kardeimizin yaknlarnn ve sevenlerinin acsn yürekten paylayoruz. Gencecik bir insann ölümü üzerinden kindar bir dille kavga, ideolojik hesaplama ve ayrma üretenlerin yapt ey asla kabul edilemez ve ahlaki deildir. Her ölüm insan kendi ruhuyla yüzletirmelidir. Bu büyük imtihandr. Hayatn kaybedenin acs bizi buna götürmelidir. Ölüm üzerinden bile ayrma üretenler, ideolojik egolarnn kavgasn bir kenara brakmaldr.

Ana Sayfaya Git