Kahvehanelerini başka iş yerlerine dönüştürdüler

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesinde esnaf, geçici olarak kapatılan kahvehanelerin yerine kasap ve manav gibi iş yerleri açtı

Haberler 28.03.2020 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs (Kovit-19) tedbirleri kapsamnda Bingölün Karlova ilçesinde geçici olarak kapatlan kahvehaneler baka ie dönütürüldü.

Karlova ilçesinde koronavirüse kar alnan tedbirler kapsamnda ilçede faaliyet gösteren 20 kahvehane geçici olarak kapatld.

Kapatma süresinin uzun olmasndan endie duyan baz i yeri sahipleri, kiralarn rahatl ödeyebilmek için i deiikliine gitti.

Esnaf, daha önce kahvehane olarak ilettikleri i yerlerini kasaba, manava ve hayvanlar için yem sat yerine dönütürdü.

Kapanan dier kahvehane sahiplerinin de farkl i araynda olduklar örenildi.

Kirasn rahat ödeyebilmek için kahvehanesini kasaba dönütüren Bedri Cavuldak, unlar belirtti:

yerimiz daha önce kahvehaneydi, koronavirüsten dolay kapatmak zorunda kaldk. Yllk 37 bin lira kira veriyoruz ve kiramz rahatlkla ödeyebilmek adna böyle bir ie bavurduk. çok ükür u an iyi ve en azndan kiramz ödeyebiliyoruz. yerimizin arasna bölme koyarak bir bölümünü kasaba dönütürdük. Bu salgn döneminde bo durmak istemedik. Böyle bizim için daha iyi oldu.

Yasin Tiryaki de bir yldr kahvehane ilettiini, i yerinde 3 kiinin çaltn söyledi.

Koronavirüs nedeniyle alnan tedbirlere uymak zorunda olduklarn anlatan Tiryaki, Elemanlarmzn ücreti ve kiramz çkarmak için kahvehanemizi yem sat yerine dönütürdük. Tüm hazrlklarmz yaptk. Yem için siparilerimizi verdik. Maduriyetimizi gidermek için böyle devam edeceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git