Kaldı 170 kişi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "170 terörist var Türkiye'nin içerisinde. Teslim olsalar ve Türk adaletine teslim isteseler, burada inanın bambaşka bir tablo başlar. Biz terörle mücadeleyi şunun için yapıyoruz; çocuklarımızın aklını bir daha kimse çelmesin, buna bir daha kimse tevessül etmesin, dünya ne kadar güçlü olursa olsun karşımızda bir daha aklından böyle bir şey geçmesin, bir daha bu ülkenin başına böyle bir iş gelmesin." dedi.

Haberler 30.11.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soylu, 24 TVde yaynlanan Arafta Sorular programnda gündeme ilikin açklamalarda bulundu, sorular yantlad.

Türkiyede muhalefet problemi olduunu dile getiren Soylu, öyle devam etti:

Önerici bir muhalefet yok, rekabete sürükleyen bir muhalefet yok. Kavgaya tene bir muhalefet var. Maalesef karakteri öyle olumu. Mesela sa iktidarlar i yapan iktidarlardr, hep eletirilirler, ondan sonra da suçlanrlar, yaptklar ilerle ilgili çamur atlr. Bu, bugünün ii deil. Bu Türkiyede sa iktidarlarn kar karya kald bir meseledir. Sol da i yapmaz, i yapma kabiliyeti yoktur zaten. yapma kabiliyetleri olmad için ibana gelirler, ibandan giderler. stisnadr, baz belediye bakanlar vardr, devam ederler. Bazen baz yerlerde tutulurlar ama bu genele yaylabilecek, genel için ifade edilebilecek bir ey deildir. Türkiyedeki muhalefet meselenin sadece eletiren tarafna bakan bir muhalefettir.

Soylu, Türkiyede muhalefetin tembel olduunu, oysa sa liderlerin önemli bir bölümünün hep çalkanlklaryla bilindiini ifade ederek, Bizim muhalefetin oturduu zemin Türkiyeye aclar yaatan bir zemindir. Dini deeriyle, milli deerleriyle, geleneiyle, göreneiyle uram, üstenci bakm, beenmemi, bütün bunlar yapm, en sevdii adamlara iftira atm, hakaret etmi, yetmemi idam ettirmi, onlar tarihten sildirmek için her eyi yapm uluslararas sistemle bir anlama yaparak böyle oluturmu. Buna rza göstermeyenleri de kendi içerisinde ihanetle suçlam ve tasfiye etmeye çalm. diye konutu.

Türkiyenin yakalad frsat bir daha bulamayacan belirten Soylu, unlar kaydetti:

Hangi frsat? Bir daha bu ülkenin bana Tayyip Erdoan gelmez. Bir daha Avrupay, Amerikay böyle yakalayamayz, kendi durumumuzu böyle yakalayamayz. lk kez altyapmz iyi bir noktaya getirdik. Ufak tefek eksiklerimiz yok mu? Var. Bütün dünyann var. Bu frsatta benim üzerime, beraber çaltm arkadalarmn üzerine ne düüyor, ben ona bakyorum. Terörü bitirmek için çaba sarf ediyoruz. Bitiriyoruz. Göçle ilgili insani bir ekilde urayoruz. Afet meseleleri oluyor, gece gündüz yatp kalkyoruz, o insanlara devletin scak yüzünü gösteriyoruz. imizi bitirene kadar biz uraacaz, mücadele edeceiz, çalacaz. Bu dönem bizim çalma dönemimiz. Bizim derdimiz var. Bizim pasaportumuz dünyann en iyi pasaportumuz olsun. benim derdim bu.

BZDEN NEFRET EDYORLAR

çileri Bakan Süleyman Soylu, terörle mücadeleye ilikin bilgi verirken, Gabard, Cudiydi, Katoydu, Bestler Derelerdi, Tendürekti... Teslim olsalar ne güzel olur ya. 170 say, teslim olsalar ne güzel olur. 170 terörist var Türkiyenin içerisinde. Teslim olsalar ve Türk adaletine teslim isteseler, burada inann bambaka bir tablo balar. Biz terörle mücadeleyi unun için yapyoruz; çocuklarmzn akln bir daha kimse çelmesin, buna bir daha kimse tevessül etmesin, dünya ne kadar güçlü olursa olsun karmzda bir daha aklndan böyle bir ey geçmesin, bir daha bu ülkenin bana böyle bir i gelmesin. diye konutu.

Bütçe görümelerinde siz ne konumu olsaydnz CHP Grup Bakanvekili ciddiyetle dinlerdi? sorusu üzerine Soylu, unlar söyledi:

Ben dinlemek için geldiklerini düünmüyorum. Bizden nefret ediyorlar ve bizi yok etmek istiyorlar. Mesela PKK da FETÖ de bizi yok etmek istiyor. Bu yok edicilik bir bulac hal alm. Orada olmayan bir ey oldu. Bir grup bakanvekili görevlendirildi, bir grup bakanvekili orada zabt katibi gibi duruyor ve azmettirilmi ekilde gelmiler. Benim için çok mühim mi? Hayr. Bizim kültürümüz bize unu öretiyor; size iyi niyetle gelene iyi niyetle gidin. Ama eer bana kar baka bir silahla silahlanmsa ben de orada gereini yerine getiririm, getirdim de çekinmem de sonunu da düünmem. Kim sonunu düünerek hareket ederse kaybeder. Biz yanl bir i yapmyoruz, doru bir i yapyoruz. Biz bu ülkeye hizmet ediyoruz. Sonuçlar da ortada. Ama orada CHP ile PKKy, HDPyi ayn safa koyup ayn nefreti, ayn kötülüü ve ayn siyaseti birlikte karanlar, birlikte oluturanlar düünsün. Bu hep milletin gözü önünde oluyor.

Soylu, çileri Bakan olarak ikinci Geziye hazr msnz? sorusuna, Biz, ikinci bir Gezinin maliyetini kaldramayz. Bir kere meseleye buradan bakmak lazm. Birinci Gezide ne oldu? Türkiyedeki faiz 4,5tu. Türkiye tarihinin en büyük projeleriyle enlenmiti, Yavuz Sultan Selim Köprüsünden Osmangazi Köprüsüne kadar, Marmarayndan Avrasyasna, nükleer santrallerine kadar, dünyann, herkesin hayran olduu en büyük barajlarna, stanbul Havalimanna kadar. Peki ne oldu? Türkiye orta gelir tuzandan tam çkmak üzereydi, yüksek gelirli ülkeler kategorisine giriyor idi. Türkiyede Gezi çkt. Klçdarolu diyor ki; Ben geziyi savunuyorum. Halt ediyorsun. karln verdi. Soylu, grafik üzerinden Türkiyenin Gezi olaylar ve sonrasndaki faiz oranlarn da aktard.

TÜRKYE BU EKONOMK VESAYET YENECEK

Türkiyenin vesayetleri krdn anlatan Soylu, Kimini Cumhurbakanl Hükümet Sistemiyle beraber krd, halk egemen yapt. 2-3 puan için bütün elbiselerini deitiriyor muhalefet, deitirmeye çalyor, deitirdiini iddia ediyor. dedi. Alacak m o puan? sorusunu üzerine, Ona millet karar verecek. dedi.

Soylu, 2023 seçimi için unu görüyorum; bu millet Sayn Cumhurbakanmza büyük Türkiye projesini tamamlattracak. nancm o. Sayn Cumhurbakanmz Türk tarihine, büyük ve güçlü Türkiye projesini tamamlam, Türkiyenin 2023, 2053, 2071 hedeflerine kendisini hazrlam bir ülke olarak geçecek. Türkiye, Türk dünyasnn itibarl bir ülkesi olarak, Ortadou ve Balkanlar corafyasnn itibarl ve güçlü bir ülkesi olarak, dünyann sözü dinlenen bir ülkesi olarak geçecek. Buna inanyorum. Bunu millet yapacak. diye konutu.

Türkiyede tek vesayet kaldn dile getiren Soylu, öyle devam etti:

Sayn Cumhurbakanmz, bu ekonomik vesayeti yenmek için büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Türkiye, uzun zamandr bu frsat bekliyor idi. Türkiye bu frsat yakalad, altyapsn kuvvetlendirdi ve yapaca çok eyin farknda olduunu bilen bir Türkiyeyle beraber inanyorum ki ekonomik vesayeti de yeneceiz. Ekonomik vesayeti yenmek ne demektir? Medya vesayetini yenmek kymetli bir eydir ama onun milyonlarca katdr. Cumhurbakanl Hükümet Sistemini getirmek kymetli bir eydir, ama onun yüzbinlerce katdr. Siyasi vesayeti yenmek çok kymetlidir. Bütün demokrasiye, hukuka inanan siyasetçileri perian etmitir siyasi vesayet, Batnn bizim üzerimize gömlek gibi giydirdii vesayet. Bütün inanç deerlerini savunan, bütün deerlerini savunan, bütün milli deerlerini savunan, bütün milli kültürünü savunan siyasetçileri yerle yeksan etmitir. imdi buna ramen onun da yüzbirlerce katdr çünkü musluun ba burasdr. Türkiye bu ekonomik vesayeti yenecek. Allahn izniyle yenecek. Bu ekonomik vesayetin banda faiz vardr, o kadar basit.

Soylu, Boludaki muhacir kardelerimiz belediye bakannn insafna m kald? sorusuna, Elbette ki hayr. Bu ile ilgili genel bir soruturma açld, bu soruturma da yürüyor. Orada 4 bin 400 civarnda Suriyeli var. Yaklak 4 bin 500 civarnda da uluslararas koruma var, onlarn da önemli bir bölümü Kuzey Irak yani Irakl ve Türkmen. 1500 civarnda da Afganistanl var. Toplam 13 bin civarnda ve bunlarn ancak 10 bini Bolunun merkezinde. Onlar orada valiliimizin, il göç idaresinin genel çerçevesi içerisinde hayatlarn devam ettirirler. Ama bu, insanlk d bir i mi? Evet. Bu, Anayasaya aykr m? Evet. Türk Ceza Kanununa aykr m? Evet. nsan Haklar ve Eitlik Kurumunun ilgili maddelerindeki eitlik ilkesi ve ayrmclk yasana aykr m? Evet. Nefret suçuna girer mi? Evet. Bu doru bir yaklam deil ama orada da hukuk iler. yantn verdi.

çileri Bakan Süleyman Soylu, Diyarbakr annelerinin bir devrim gerçekletirdiini ve dünyann bütün emperyalistlerine ders verdiini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git