Kalkan'ın basınına 15 yıl!

PKK'nın sözde elebaşlarından Duran Kalkan'ın medya işlerini yürüten teröristin 15 yıla kadar hapsi istendi

Haberler 03.02.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/KCKnn sözde elebalarndan Duran Kalkann telsiz ve medya ilerini yürüttüü gerekçesiyle tutuklanan terörist hakknda 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Terör örgütü PKK/KCK adna aktif faaliyet gösterdii gerekçesiyle tutuklanan .K. hakknda Adana Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma tamamland. Silahl terör örgütüne üye olma suçundan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle .K. hakknda hazrlanan iddianame, Adana 11. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Belgeler, üpheli ifade tutana, tank anlatmlar ve bilirkii raporlarna yer verilen iddianamede, .Knin terör örgütü mensuplaryla irtibat ve iltisakl olduu, PKKnn sözde üst düzey yöneticilerinden olan ve çileri Bakanlnn Terörden Arananlar Listesinde krmz kategoride bulunan Duran Kalkann telsiz ve medya ilerini yürüttüü belirtildi.

ddianamede, HTS kaytlar incelenen .Knin, yabanc uyruklu O.S. adna kaytl GSM hatt kulland, bu hat üzerinden devletin birlii ve bütünlüünü bozma, anayasal düzeni ortadan kaldrma, terör örgütü kurma ve yönetme, terör örgütüne üye olma, örgüt propagandasn yapma, terör örgütünü finanse etme suçlarndan hakknda ilem yaplan 55 kiiyle irtibat kurduunun belirlendii anlatld.

.Knin terör örgütüne krsaldan katlm amaçl görümeler gerçekletirdii kaydedilen iddianamede, sann dijital materyallerinde YPG/PKK kamplar ve çeitli çatma bölgelerinden çekilen fotoraf ve görüntülerin bulunduu ayrca terör örgütü DEA mensuplarna ait görsellerin de yer ald belirtildi.

- Duran Kalkann yanna basnc olarak verilmiti

ddianamede, terör örgütü PKK tarafndan geçen yl ubatta Bursaya bombal eylem yapmak amacyla gönderilen ve güvenlik güçlerince yakalanan tank H.Dnin etkin pimanlk kapsamndaki itiraflarna da yer verildi.

H.D, 2015te YPG/PKKnn basn çalmalarnda yer almak üzere Suriyenin Kaml bölgesine gittiini, 2017ye kadar burada faaliyetlerde bulunduunu belirtti.

YPG/PKKnn sözde özel kuvvetler birimine 2019da seçildiini vurgulayan H.D, unlar kaydetti:

2019 ylnda younlama eitimi için örgüt kampnda yaklak 3 ay kadar tek bana kaldm. Daha sonra örgüt üyelerine verilen kii bazl suikast, bombalama, silahl saldr gibi eitimler aldm. .Kyi de örgüt kamplarndan tanyorum. .K, terör örgütü PKK/KCK içerisinde Gernas kod adn kullanyordu. Kendisini 2017 ylnda Hnere ad verilen örgüt kamplarnda gördüm. O dönem PKKnn basn birimine gelmiti. Abbas kod adl Duran Kalkann yanna basnc olarak verilmiti. Bu dönemde ayrca Duran Kalkann muhabere kodu olan ervan muhaberesini yapmtr.

TERÖRSTN, TÜRKYEDE UYUYAN HÜCRE EKLNDE FAALYET GÖSTERMES AMAçLANMI

ddianamede, .Knin 2016-2017de, terör örgütünün kamplarnda özel eitimler verildikten sonra gizlilik çerçevesinde Türkiyeye gönderildii belirtilerek, u ifadeler kullanld:

Sann, PKKnn basn biriminde bulunarak örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkann telsiz ve medya ilerini yürütmesi, PKK kamplarnda ald özel eitimler sonras Türkiyeye gönderilmeden önce gizlilik kurallar gerei kanser hastas olduuna dier örgüt mensuplarnn inandrlmaya çallmas, bu haliyle Türkiyede uyuyan hücre eklinde faaliyet göstermesinin amaçlanmas, dijital verilerinin içeriinde PKK/KCKnn sözde üst düzey yöneticilerinden olan ve Terörden Arananlar Listesinde krmz kategoride bulunan Murat Karaylan, Cemil Bayk, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Duran Kalkan, Rza Altun, Ali Haydar Kaytan ve Fehman Hüseyin ve örgüt eleba Abdullah Öcalann görüntülerinin bulunmas, örgüt kamplarnda eitim alarak krsal alanda uzun süre etkin konumda faaliyette bulunmas dikkate alnarak silahl terör örgütüne üye olma suçundan cezalandrlmas talep olunur.

Ana Sayfaya Git